Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος

22:13 3/8/2020 - Πηγή: Antinews

Εντείνονται οι πληροφορίες τα τελευταία λεπτά ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αλλαγές που αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένες και θα έχουν ως επίκεντρο την οικονομία και τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης θα ανακοινωθούν αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει λόγο για στοχευμένες παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα, δείχνοντας προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων αλλαγών.

Η διαχείριση και ο τρόπος που θα επενδυθούν τα κονδύλια από την Ευρώπη κρατούν το… κλειδί της

μεγάλης εικόνας όσον αφορά στις αποφάσεις για την επόμενη εικόνα του κυβερνητικού σχήματος, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, να συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, προκειμένου να αναλάβει το κρίσιμο αυτό πόστο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες με τις κινήσεις που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει το στίγμα ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην οικονομία και ιδιαίτερα στα κονδύλια που θα εισρεύσουν στη χώρα μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την ίδια στιγμή οι κινήσεις αυτές θα αποτυπώσουν και την έμφαση που θέλει να δώσει ο πρωθυπουργός στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό που προβλέπεται είναι η αναβάθμιση ορισμένων υφυπουργών σε θέσεις αναπληρωτών υπουργών, η αντικατάσταση δυο ή τριών υπουργών από το παρόν κυβερνητικό σχήμα καθώς και η αντικατάσταση των μέχρι πρότινος υφυπουργών Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά και (πιθανότατα) Δικαιοσύνης Δημήτρη Κράνη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Ant1 ο κ.Πέτσας είπε ότι: "Δε γίνεται ανασχηματισμός”. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι: "Εχει πει ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις. Επομένως όποιες διορθωτικές κινήσεις κάνει τις επόμενες ημέρες δε θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου”.

Ο κ.Πέτσας παρέπεμψε στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι κατεστη σαφές ότι υπάρχουν τομείς που επιβάλλουν ένα καλύτερο συντονισμό και μεγαλύτερη ταχύτητα όπως η διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί οτι θα γίνουν αλλαγές σε επίπεδο γενικών γραμματέων.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα