Την Πέμπτη θα ξέρουμε για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

21:11 7/1/2013 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) – Την Πέμπτη το μεσημέρι, εκτός απροόπτου, θα γνωρίζουμε τον «γαμπρό» που θα κάνει το γάμο με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τότε θα ανοίξουν οι προσφορές των συστημικών τραπεζών που θα απορροφήσουν το καλό κομμάτι του ΤΤ. Σε συνάντηση

που είχε με τους εργαζόμενους στο ΤΤ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τους είπε ότι η “ανάδοχος” τράπεζα είναι αυτή που θα αναλάβει και τον τρόπο απορρόφησης του προσωπικού. Πρόκειται για ένα θέμα που καίει καθώς δεν αποκλείεται να μείνουν χωρίς δουλειά από 500 έως 1.000 εργαζόμενοι.

Στο παρασκήνιο γίνονται πολλές συζητήσεις της κυβέρνησης με τις τράπεζες Εθνική, Alpha, Αττικής, Eurobank ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν να πάρει μικρή παράταση η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, το ΤΤ φαίνεται να «γέρνει» προς τη μεριά του Γ. Κωστόπουλου της Alpha Bank καθώς αν περάσει στα χέρια της Εθνικής, τότε μαζί με τη Eurobank με την οποία θα συγχωνευτούν, θα έχει ένα μερίδιο πάνω από 40%, γεγονός που δεν το θέλει κανείς.

Σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας Ελλάδος το ΤΤ θα χρειαστεί 3,7 δισ. ευρώ για να ανακεφαλαιοποιηθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το «καλό» τμήμα θα χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ. ευρώ.

Οι βασικοί μέτοχοι του Τ.Τ είναι το ελληνικό δημόσιο με ποσοστό 34,40%, τα ΕΛΤΑ με 9,90%, η Eurobank με 6,075%, η Εθνική με 6,070%, ενώ το υπόλοιπο 43% το κατέχουν περίπου 70.000 μέτοχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα