Την ανακοίνωση του ΕΛΚ την διάβασε κανείς ή απλά σας ψεκάζουν;

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, είναι πως δεν διαβάζουν. Δεν διαβάζουν ανακοινώσεις, δεν διαβάζουν νομοσχέδια, δεν διαβάζουν γενικά.

Δεν ξέρουμε φίλοι, εάν πέσατε θύματα συμβούλων επικοινωνίας, ή έχετε κάποιους φιλότιμους πιτσιρίκους του κομματικού σωλήνα, για να κάνετε τη δουλειά, αλλά θα πρέπει να το κοιτάξετε.

Τι λέει λοιπόν η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος;

“Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο

της προετοιμασίας της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.”

Οκ ως εδώ; Έχει κανείς πρόβλημα;

“Κατά τη συνάντηση αυτή, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τόνισαν την ετοιμότητά τους να βρουν μια λύση για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά .”

Υπάρχει δηλαδή κάποιος στη Νέα Δημοκρατία που αμφισβητεί αυτήν την πρόταση;

“Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες του λαού της Ελλάδας δεν μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο με μονομερείς συμπεριφορές. Ο Πρωθυπουργός Τσίπρας οφείλει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους ανθρώπους της Ελλάδας προκειμένου να ξεπεράσουν τα οικονομικά προβλήματά τους.”

Πάμε ξανά. Ποιος από εσάς κ. Μπακογιάννη, κ. Μιχελάκη, άντε και κ. Σιούφα, επιθυμεί μονομερείς ενέργειες; Όποιος το επιθυμεί να σηκώσει το χεράκι του; Ποιος από εσάς θέλει να μην δεσμεύουν τον Τσίπρα αυτά που έχει συμφωνήσει με κόπο η κυβέρνηση Σαμαρά; Δηλαδή, είστε υπέρ του παγώματος των ιδιωτικοποιήσεων; Είστε υπέρ των μαζικών προσλήψεων στο Δημόσιο;

Στη συνέχεια η ανακοίνωση λέει:

“Καλούμε τον Πρωθυπουργό A. Τσίπρα να μην αποτελέσει με τη στάση του εμπόδιο στο να λάβουν χρηματοδοτική βοήθεια οι Έλληνες “, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ , Joseph Daul , μετά τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ. “

Και εδώ μιλάει για την χρηματοδότηση των 7,2 δις και την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Τι έγινε ρε παιδιά, δεν έχετε έναν μεταφραστή μαζί σας;

Παρακάτω:

“Tα μέλη του ΕΛΚ που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής ομόφωνα τίμησαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά.”

Επίσης αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί πως δεν έγινε πρόοδος τα τελευταία 2,5 χρόνια, προφανώς είναι φίλος του Πάνου Καμμένου.

Πιο κάτω τονίζει:

“Στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, οι κυβερνήσεις που ανήκαν στο ΕΛΚ, πήραν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για να ανακτήσει η κάθε χώρα την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Βεβαίως, στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο και πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τη χώρα σε πορεία προς τη σταθερότητα και ανέκτησε την εμπιστοσύνη .”

Με λίγα λόγια κάνει και κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά, που άργησε. Και προφανώς εάν η χώρα δεν είχε ανακτήσει την εμπιστοσύνη, δε θα είχε η νέα κυβέρνηση το χρόνο να κάνει βόλτες και ταξίδια.

Και τελειώνει:

“Τώρα είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους και να καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα πλήξει τους Έλληνες”.

Δηλαδή δε θέλετε συμφωνία;

Επειδή πιστεύω, πως λίγα Αγγλικά τα σκαμπάζετε, αν και θεωρώ πιο πιθανό να σας ψεκάζουν. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα λόγια και η λογική περισσεύουν.

Τι να πω; Κρίμα .

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα