Τηλεοπτικές άδειες: Το κράτος δικαίου επιτέλους έκανε την εμφάνισή του

09:00 7/7/2017 - Πηγή: Antinews

Αν υπάρχει κάτι για να θυμόμαστε από αυτή την κυβέρνηση είναι ο χαμός με τις τηλεοπτικές άδειες. Εκείνες τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και τις πρώτες του Σεπτέμβρη του 2016. Τότε που ο… αστροναύτης Νίκος ηγήθηκε της προσπάθειας για να υπάρξουν τέσσερα κανάλια.

Πόσες αναμνήσεις μας φέρνει εκείνη η διαδικασία. Το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας που η κυβέρνηση ανακήρυξε ως το… Χάρβαρντ για το τηλεοπτικό φάσμα. Η εισήγησή των ειδικών του Ινστιτούτου που είπαν ότι το ελληνικό φάσμα χωράει μόνο τέσσερις άδειες για κανάλια. Τι ωραίες ημέρες με όλα τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης

να προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό είναι και άμα σας αρέσει. Πόσο γλυκά θυμόμαστε τον Παππά, τον Κρέτσο και τα άλλα καλόπαιδα να μας κουνάνε το δάκτυλο και να μας λένε ότι τόσα κανάλια χωράει η αγορά, δεν μπορεί να είναι πάνω από τέσσερα, άρα να κλείσουν μερικά και να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες.

Πόσο όμορφες εκείνες οι στιγμές όπου οι δημοσιογράφοι να λένε στον Τσίπρα «σας κοιτώ στα μάτια, γιατί μου κλέβετε τη δουλειά μου» και ο πρωθυπουργός να απαντά οργισμένα και υποτιμητικά.

Πόσο θυμόμαστε τη διαδικασία στη γενική γραμματεία με τα κλειστά δωμάτια, τις κλειστές προσφορές, τους επιχειρηματίες με τα μπλουζάκια, τους δύσμοιρους ομογενείς επιχειρηματίες, τον συρφετό που συνωστίστηκε επί δύο μερόνυχτα για να βγάλει τους νικητές. Και βγήκαν οι τέσσερις αδειούχοι, έδωσαν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια και όλοι περίμεναν την τελική επικύρωση.

Και πόσο θυμόμαστε τη σφαλιάρα του ΣτΕ στην κυβέρνηση όταν καταργήθηκε ο νόμος Παππά. Αλλά και το χαμό που είχε γίνει. Τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, τα εκατομμύρια του Μαρινάκη, τον «λαγό» Σαββίδη, πώς ο Αντένα πλήρωσε τα περισσότερα. Τις συγκρούσεις στη Βουλή και εκτός αυτής, την προσπάθεια του Μαξίμου να καθυποτάξει τα ΜΜΕ και να τα κάνει δικά του.

Και ξαφνικά όλα… αέρας. Έρχεται το παλιοΕΣΡ να αμφισβητήσει τον Παππά, τον Τσίπρα, το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Επτά οι άδειες, επτά τα κανάλια κι όχι τέσσερα. Βλακείες όσα έλεγαν τότε, ανοησίες οι εκθέσεις, οι «ειδικοί» του ΣΥΡΙΖΑ, οι ανόητοι πολιτευτάδες που ήθελαν να έχουν τέσσερα και ελεγχόμενα κανάλια.

Και ο Παππάς να ετοιμάζεται να υπογράψει την απόφαση του ΕΣΡ και να δηλώνει… δικαιωμένος.

Πόσο θα μας λείψουν όλα εκείνα που ζήσαμε την εποχή της αθωότητας. Και τώρα να έρχονται αυτοί και να λένε επτά κανάλια; Είναι αδιανόητο. Μα πώς η Γερμανία έχει έξι κανάλια κι εμείς θα έχουμε επτά; Πώς είναι δυνατόν να έκανε τέτοιο λάθος η Φλωρεντία, παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτο που ποτέ δεν βγάζει πορίσματα κατ’ εντολήν και καλά πληρωμένα;

Η υπόθεση των καναλιών ήταν το μεγαλύτερο Βατερλό της κυβέρνησης, μετά την οικονομία. Και η απόφαση του ΕΣΡ ήρθε απλά να αποδείξει πόσο ανίκανοι, εμμονικοί και συνωμότες είναι. Αλλά δεν τους πέρασε. Το κράτος δικαίου επιτέλους έκανε την εμφάνισή του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα