Τι κρύβει η κόντρα Κοτζιά-Χουλιαράκη;

Τι ακριβώς παίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ και την υπηρεσιακή κυβέρνηση; Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Η Κουμουνδούρου έχει αρχίσει και αντιπολιτεύεται μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που η κύρια αποστολή αυτής της κυβέρνησης είναι η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών λες και είναι μια κανονική κυβέρνηση που εφαρμόζει τη δικιά της πολιτική και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ο σχηματισμός της υπηρεσιακής

κυβέρνησης σε μεγάλο βαθμό συγκροτήθηκε με ευθύνη της απελθούσας κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Ο Δρίτσας βγάζει ανακοινώσεις και καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υπερβεί το ρόλο της και κατηγορεί το ΤΑΙΠΕΔ ότι αυθαιρετεί. Το τμήμα περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει πυρά κατά του υπηρεσιακού υπουργού παραγωγικής ανασυγκρότησης ότι εξυπηρετεί τα εργολαβικά συμφέροντα. Πριν από μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την αναστολή από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να ανασταλεί το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση που ο ίδιος είχε ψηφίσει και θα εφάρμοζε.

Το αποκορύφωμα ωστόσο ήταν η κόντρα που ξέσπασε με τον Νίκο Κοτζιά και τα υπηρεσιακά υπουργεία εξωτερικών και οικονομικών με αφορμή την στάση της χώρας μας στον ΟΗΕ για ψήφισμα που θα αφορούσε στα δημόσια χρέη. Στην κόντρα αυτή ο Κοτζιάς έχει την πλήρη κάλυψη του Τσίπρα και το ενδιαφέρον είναι ότι ο πρώην υπουργός εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται ευθέως κατά του Γιώργου Χουλιαράκη ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του Δραγασάκη.

Το μόνο λογικό συμπέρασμα που εξάγει κανείς είναι ότι στο ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνονται σε επίπεδο κορυφής για τις μετεκλογικές συνεργασίες και μάλλον οι σχέσεις Τσίπρα και Δραγασάκη δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους, καθώς ο τελευταίος συγκεντρώνει όλα τα φόντα για πρωθυπουργός κυβερνήσεων ευρύτερης συνεργασίας σε περίπτωση άρνησης του Τσίπρα.

Βέβαια υπάρχει και μια ψηφοθηρική λεπτομέρεια στην κόντρα του Κοτζιά με την υπηρεσιακή κυβέρνηση και αυτό είναι το δημόσιο χρέος θέλοντας να δείξει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός θα διαπραγματευτεί σκληρά την αναδιάρθρωσή του. Ότι έκανε δηλαδή και με τις Σκουριές για να έχει να πουλήσει κάτι στους ψηφοφόρους του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα