Μόνο η απάτη του Τσίπρα πρέπει να σας μείνει όταν πάτε να ψηφίσετε

Οι δημοσκοπήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες δείχνουν δημοσκοπικό θρίλερ. Πιθανότατα, κι αν δεν υπάρξουν ανατροπές, ειδικά κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη, η νύχτα των εκλογών να είναι περιπετειώδης.

Από τα στοιχεία που βλέπουμε από τις έρευνες μπορούμε να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα τα οποία δίνουν ενδιαφέρον στη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

1.Το πρώτο είναι ότι η διαφορά των

δύο κομμάτων είναι μικρότερη της μιας μονάδας, είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά είτε η ΝΔ. Αυτό, εφόσον επιβεβαιωθεί μέχρι τις κάλπες θα συνιστά μεγάλο ντέρμπι που θα παιχτεί στο νήμα. Όπως το 2000 όπου ο Σημίτης κέρδισε αλλά η ΝΔ πανηγύριζε.

2.Το δεύτερο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία μόλις επτά μήνες μετά την ήττα της διεκδικεί την εξουσία. Κι αυτό είναι σημαντικό για την παράταξη και αποδεικνύει ότι ο κόσμος είδε τις διαφορές του Τσίπρα και του Σαμαρά. Είδε τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την συνέκρινε με τη διακυβέρνηση της περιόδου 2012-2014 και έβγαλε τα συμπεράσματά του.

3.Το τρίτο είναι ότι ο Β. Μεϊμαράκης είναι η έκπληξη των εκλογών. Όχι μόνο γιατί κερδίζει τις εντυπώσεις με τον χαβαλετζίδικο χαρακτήρα του, που μοιάζει σαν τον «εθνικό παππού», τον καλαμπουρτζή, που είναι για την παρέα ο καλύτερος, αλλά και γιατί αποδεικνύει ότι υπάρχει και άλλη πλευρά εκτός από αυτήν του Τσίπρα και της δήθεν αυθόρμητης συμπεριφοράς του «παιδιού της διπλανής πόρτας».

4.Το τέταρτο είναι ότι αυτή τη στιγμή δυστυχώς για τη ΝΔ φαίνεται να έχει «ταβανώσει». Οι Νεοδημοκράτες που ψήφισαν τον Γενάρη το ίδιο θα ξαναψηφίσουν ενώ σίγουρα θα υπάρξουν και ψηφοφόροι από άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι για παράδειγμα. Όμως, το «ταβάνι» δεν φτάνει για να φέρει τη νίκη. Απαιτείται μαζική στροφή μεγάλου μέρους του κόσμου, κυρίως των αναποφάσιστων ώστε η ΝΔ να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

5.Το πέμπτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν περιθώρια να βελτιώσει τα ποσοστά του και να νικήσει, αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα πείσει κι άλλους ψηφοφόρους να τους δώσουν μια ακόμη ευκαιρία. Το βέβαιο είναι ότι το περίπου 37% είναι παρελθόν και μπορεί να χάσει 7% με 10%. Ένα ποσοστό που δεν το χάνει προς τον Λαφαζάνη αλλά είναι αυτοί που έχουν πάθει «αριστερή μελαγχολία». Τους πρόδωσε ο Αλέξης, δεν θέλουν να τον βλέπουν στα μάτια τους αλλά δεν τους κάνει καρδιά να ψηφίσουν και ΝΔ. Είτε λοιπόν θα πάνε στην κάλπη και μπορεί να ψηφίσουν… Λεβέντη είτε θα πουν «δεν βαριέσαι, ας ξαναρίξω ΣΥΡΙΖΑ μπας κι έχει βελτιωθεί. Άρα μπορεί να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ παραπάνω και να κερδίσει έστω και με μια ψήφο.

6.Το έκτο είναι ότι η εκστρατεία Τσίπρα είναι τραγική και μόνο τώρα στο τέλος προσπαθεί να την σώσει με φυσική παρουσία, ομιλίες παντού και σκληρό ροκ συσπείρωσης. Όμως, είτε κερδίσει είτε όχι θα είναι ο μεγάλος χαμένος αφού έχει χάσει σε έξι μήνες σχεδόν 40 μονάδες από τη δημοφιλία του. Ο φρέσκος, νέος, συμπαθής Αλέξης έχει γίνει βαρύς, δύσθυμος, νευρικός και σα να θέλει να χάσει κάνει συνεχώς γκάφες. Όπως π.χ. η εμμονή του να ζητά αυτοδυναμία. Αυτό μπορεί να το κοστίσει μέχρι και την πρωθυπουργία.

7.Το έβδομο είναι ότι στο ντιμπέιτ θα κριθούν πολλά, όπως κι αν την τελευταία εβδομάδα ο Αλέξης και η παλιοπαρέα του χρησιμοποιήσουν βρόμικα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι τσακώνονται για το αν θα κάθονται ή θα είναι όρθιοι. Σημασία έχει ότι ο κόσμος, πολλοί αναποφάσιστοι θα επηρεαστούν κυρίως από το ποιος φαίνεται να λέει ψέματα και ποιος είναι καλύτερος να κάνει τη δύσκολη δουλειά.

8.Το όγδοο είναι ότι μην… διαβάζετε τις δημοσκοπήσεις γιατί πολλές είναι «πειραγμένες» αν και ελάχιστα. Για να σκεφτείτε ότι κυκλοφορούν και πολλά… τέρατα εμείς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημοσκόπηση που τον έδειχνε 1,2 μονάδες πίσω, η ΝΔ είχε έρευνα ότι προηγείται με 3 μονάδες ενώ και το ΚΚΕ έδινε την νίκη στη ΝΔ. Οι έρευνες δεν πρέπει να καθορίσουν την απόφαση κανενός. Μόνο η απάτη του Τσίπρα πρέπει να σας μείνει όταν πάτε να ψηφίσετε.

9.Το ένατο είναι ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης θα γίνει είτε με μεγάλο συνασπισμό είτε με τη συμμετοχή τριών κομμάτων ή και τεσσάρων. Κι αυτό μπορεί να δίνει φαινομενικά ισχυρή κυβέρνηση, όμως μην αποκλείσετε να έχουμε νέες εκλογές, τώρα ή σε μερικούς μήνες. Ειδικά αν θελήσει ο Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός και να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του.

10.Και τέλος το δέκα είναι ότι μπορεί να φύγουν πολλά νούμερα από τη Βουλή αλλά θα αντικατασταθούν από άλλους πολλούς καραγκιόζηδες. Ετοιμαστείτε για σόου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα