Τη "γλίτωσε" με "πολιτική αποδοκιμασία" ο Αρ. Φωκάς

Με ομόφωνη πολιτική αποδοκιμασία η Βουλή καταδίκασε τελικά τον βουλευτή Αριστείδη Φωκά, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ εν μέσω συνθημάτων ‘να καεί να καεί… η Βουλή".

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία εξετάστηκαν μέτρα κατά του βουλευτή, αποφάσισε ότι επειδή είναι ειλικρινής η μεταμέλεια του κ. Φωκά και λόγω προτέρου έντιμου βίου -δηλαδή ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο- αρκεί μια ‘πολιτική αποδοκιμασία’ και όχι κάποιο από τα άλλα πειθαρχικά

μέτρα που προβλέπει ο Κανονισμός της, όπως περικοπή στην βουλευτική αποζημίωση.

Εν τω μεταξύ ο ίδιος ο βουλευτής "απολογήθηκε" με υπόμνημα για το υβριστικό σύνθημα "να καεί, να καεί το μπ… η Βουλή" καθώς προτίμησε να μην έρθει αυτοπροσώπως στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, στην οποία παραπέμφθηκε για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, ο κ. Φωκάς άλλαξε ελαφρώς την υπερασπιστική του γραμμή και τώρα λέει ότι το επίμαχο σύνθημα "διέλαθε της προσοχής" του καθώς προσπαθούσε να συγκροτήσει την σκέψη του. Για τον λόγο αυτό, "από αμέλεια και αμηχανία", όπως λέει, δεν αντέδρασε κατασταλτικά.

Αναλυτικά το υπόμνημα του κ. Φωκά:

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα