Θερμό ρωσο-τουρκικό επεισόδιο με προειδοποιητικά πυρά στο Αιγαίο

Νέο επεισόδιο στη σύγκρουση Ρωσίας και Τουρκίας, καθώς ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού πλοίου για να αποφευχθεί η σύγκρουση μεταξύ τους.

Ένα ακόμη συμβάν έρχεται να προστεθεί στην αντιπαράθεση της Τουρκίας με τη Ρωσία, καθώς ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού για να αποφύγουν τη σύγκρουση μεταξύ τους. Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Ίντερφαξ, η ρωσική φρεγάτα «Smetlivy» κι ενώ βρισκόταν 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο είδε τουρκικό αλιευτικό να

πλησιάζει. Παρά τις εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου, δεν υπήρξε απάντηση και το ρωσικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά του αλιευτικού.

Στη σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφέρεται πως το τουρκικό σκάφος κατευθυνόταν προς το μέρος του ρωσικού πλοίου και δεν άλλαξε πορεία παρά τις προειδοποιήσεις. Γι` αυτό το λόγο και σύμφωνα με τους Ρώσους, το πολεμικό τους πλοίο αναγκάστηκε να εκτοξεύσει προειδοποιητικές βολές, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Ο τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος κλήθηκε για ένα "συμβάν" στο Αιγαίο

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κάλεσε τον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα έπειτα από ένα συμβάν κατά το οποίο ένα ρωσικό αντιτορπιλικό κατέφερε μόλις να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο.

"Στις 13 Δεκεμβρίου, το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους Smetlivy, που βρισκόταν 22 χλμ. από το ελληνικό νησί Λήμνος στο βόρειο Αιγαίο, απέφυγε μια σύγκρουση με ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος", ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα για να προειδοποιήσει το αλιευτικό.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα