«Θα πάτε να δείτε τον Θεό σε ένα δευτερόλεπτο» - Οργισμένος, άθεος, συντηρητικός ο μακελάρης του Ορεγκον

Δέκα νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ εισέβαλε οπλισμένος σε κοινοτικό κολέγιο στο Όρεγκον και άνοιξε πυρ, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο.

Ο ίδιος δράστης του νέου μακελειού που συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο έπεσε νεκρός λίγο μετά την επίθεση από πυρά της αστυνομίας. Δεν ήταν μαθητής του κολεγίου, αλλά κάτοικος της περιοχής και στο blog του υπήρχαν αναφορές σε προηγούμενες ανάλογες επιθέσεις. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, αν και υπάρχουν υποψίες ότι το χέρι του όπλισε το θρησκευτικό μίσος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η 18χρονη Κόρτνει Μουρ στην τοπική εφημερίδα News-Review, ο δράστης ζήτησε από τα θύματά του να σηκωθούν όρθιοι και να δηλώσουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω πριν αρχίσει να πυροβολεί.

Ο Μέρσερ φαίνεται πως είχε πάει βαριά οπλισμένος και αποφασισμένος να δολοφονήσει όσους περισσότερους μαθητές γινόταν. Σύμφωνα με πηγές του CBS News, στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν τέσσερα όπλα: τρία πιστόλια και ένα τουφέκι. Περνούσε από τάξη σε τάξη και εκτελούσε...

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, ο Μέρσερ είχε βάλει στο στόχαστρό του συγκεκριμένα όσους ήταν χριστιανοί. Η Αναστάζια είναι μια από τους μαθητές που είχαν την τύχη να επιζήσουν. Τραυματίστηκε αλλά επέζησε. Λίγο πριν μπει στο χειρουργείο περιέγραψε στον πατέρα και τον αδερφό της όλα όσα έγιναν όταν ο 26χρονος μπήκε στην τάξη της. Και ο πατέρας της Στέισι μετέφερε τη μαρτυρία της στο CNN.

«Μπήκε στην τάξη πυροβολώντας και πρώτο εκτέλεσε, εν ψυχρώ, τον καθηγητή της. Άλλοι τραυματίστηκαν, όλοι έπεσαν πανικοβλημένοι στο πάτωμα. Καθώς ξαναγέμιζε το όλο του, διέταξε τους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι αν ήταν χριστιανοί. Και όταν υπάκουσαν, τους είπε: "Ωραία, επειδή είστε χριστιανοί, θα πάτε να δείτε τον Θεό σε περίπου ένα δευτερόλεπτο". Και τους εκτέλεσε».

Πηγή είπε στους New York Times πως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης ήταν ένας οργισμένος νέος, γεμάτος μίσος, ένας συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος, άθεος. Τον περασμένο Αύγουστο είχε γράψει ένα post για το πόσο θαυμάζει τον Βέστερ Φλάναγκαν, τον άνδρα που εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν κάμεραμαν και μια δημοσιογράφο σε απευθείας σύνδεση.

"Εμφανώς μη φιλικό" χαρακτήρισε τον μακελάρη η Μπρόντε Χαρτ, μια γυναίκα που μένει σε διαμέρισμα κάτω από εκείνο όπου έμενα ο 26χρονος δράστης με τη μητέρα του. Συχνά, είπε, καθόταν μόνος του στο σκοτάδι στο μπαλκόνι. Σύμφωνα με την ίδια, η μητέρα του δολοφόνου ήταν χθες σε κακή κατάσταση. Η δε θετή αδερφή του δεν μπορούσε να πιστέψει τι έκανε ο αδερφός της.

"Δεν ξέρω τι να πω. Τρέμω" είπε η Κάρμεν Νεσνικ μιλώντας στο NBC Los Angeles και πρόσθεσε πως ο θετός αδερφός της ήταν "ένα καλό παιδί, έβαζε πάντα τους άλλους πάνω από τον εαυτό του. Δεν το πιστεύω, γιατί πάντα ήθελε οι άλλοι να είναι ευτυχισμένοι" είπε η νεαρή γυναίκα, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί...

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα