Μακελειό στις ΗΠΑ: 13 νεκροί από πυρά αγνώστου σε πανεπιστήμιο στο Ορεγκον

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σήμερα στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα (UCC) στο Ρόζμπεργκ του Όρεγκον είναι νεκρός, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Portland's NBC, επικαλούμενο τον εισαγγελέα της πολιτείας.

Η εισαγγελέας του Όρεγκον Έλεν Ροζενμπάουμ δήλωσε πως οι νεκροί ανέρχονται στους 13 και οι τραυματίες φτάνουν τους 20, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KGW-TV.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε πως ο φερόμενος δράστης ήταν περίπου 20 χρονών.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε

για το περιστατικό από την Λίζα Μόνακο, την σύμβουλο του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Έπειτα από εντολή του προέδρου, θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημέρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί. Ωστόσο η τοπική εφημερίδα Oregonian, ανέφερε ότι ο ένοπλος είναι νεκρός, όπως προκύπτει από τις επικοινωνίες των αστυνομικών μέσω των ασυρμάτων.

Νωρίτερα, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία με μήνυμά της στο Twitter είχε καλέσει φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να μην επιχειρήσουν να βγουν έξω, ούτε να πλησιάσουν στη ζώνη του πανεπιστημίου.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα