«Θα ήταν ανοησία εκ μέρους του Τσίπρα να απολύσει τον Στουρνάρα. Εκτός και αν θέλει Grexit».

Τα όργανα κατά της κυβέρνησης για την ενορχηστρωμένη προσπάθεια της να εξωθήσει τον Γ. Στουρνάρα σε παραίτηση άρχισαν να παίζουν.

Οι σφοδρές επιθέσεις που δέχεται ο διοικητής της ΤτΕ, αν και ανεξάρτητης αρχής που εποπτεύεται μόνο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκαλούν έντονες αντιδράσεις στο εξωτερικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg,

η ΕΚΤ στέλνει μήνυμα στήριξης προς τον Γιάννη Στουρνάρα δείχνοντας τη δυσφορία της για τις πιέσεις και την κριτική που ασκείται στον επικεφαλής της ΤτΕ.

Αξιωματούχοι της ΕΚΤ, σύμφωνα με το Bloomberg, τονίζουν πως οι επιθέσεις που γίνονται προς τον κ. Στουρνάρα από στελέχη της κυβέρνησης δημιουργούν πρόβλημα, καθώς αμφισβητείται η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την είδηση, ο Ούγκο Ντίξον, από το πρακτορείο Reuters, σημείωσε χαρακτηριστικά, μέσω Twitter, ότι «Θα ήταν ανοησία εκ μέρους του Τσίπρα να απολύσει τον Στουρνάρα. Εκτός και αν θέλει Grexit».

Αλλά και στην Κομισιόν εμφανίζονται έξαλλοι με την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΤτΕ και ετοιμάζονται να στείλουν κι αυτοί μήνυμα στην Αθήνα. Αλλά υπάρχουν «γομάρια» που δεν καταλαβαίνουν. Την ίδια στιγμή που ζητούν έλεος από τους θεσμούς, ανοίγουν ένα μέτωπο με την ΤτΕ προκειμένου να της φορτώσουν τις ευθύνες τις αποτυχίας τους. Κι ενώ η κυβέρνηση επισήμως δε λέει κουβέντα, βάζει την κυβερνητική «Αυγή» να επιτίθεται με ανοίκειο τρόπο κατά του Στουρνάρα. Καλά, είναι ανόητοι και εμπαθείς. Δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στη διαπραγμάτευση; Ή μήπως αυτό θέλουν για να οδηγήσουν τη χώρα στο βούρκο;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα