Τελευταίες κουβέντες θανατοποινιτών

Σκεφτείτε πως σας μένουν ελάχιστα μόνο ακόμη λεπτά ζωής. Τι θα πείτε άραγε;

Οι θανατοποινίτες  που έχουν εκτελεσθεί στο Τέξας, συνήθως μιλάνε για τον Θεό, την οικογένεια και την αγάπη. Κάποιοι ζητάνε και συγγνώμη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της πολιτείας του Τέξας διατηρεί σε αρχεία την κάθε τελευταία κουβέντα, όλων των εκτελεσθέντων στις φυλακές, εδώ και τριάντα χρόνια. Και μιλάμε για πολλές κουβέντες, αφού από το 1982 μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη

πολιτεία εκτέλεσε περίπου 500 κατάδικους.

Μάλιστα, οι τελευταίες κουβέντες τους έχουν πλέον αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου, ενώ είναι προσβάσιμες στον καθένα μας.

Ο κλέφτης αυτοκινήτων και δολοφόνος Napoleon Beazley, που εκτελέστηκε το 2002 είπε λίγο πριν πεθάνει: «Σήμερα λέμε στον κόσμο ότι η δικαιοσύνη δεν δίνει δεύτερες ευκαιρίες. Λέμε στα παιδιά μας πως σε μερικές περιπτώσεις, η δολοφονία είναι δίκαιη. Απόψε όμως κανένας δεν κερδίζει. Κανένας δεν δέχεται έλεος. Κανένας δεν φεύγει από δω μέσα νικητής…».

Ο 54χρονος δολοφόνος Marvin Wilson, με βαθμό νοημοσύνης (IQ) μόλις 61, που εκτελέστηκε την περασμένη εβδομάδα είπε: «Να ξέρετε ότι μπήκα εδώ αμαρτωλός και φεύγω άγιος. Ιησού, πάρε με κοντά σου».

Το 1985, ο δολοφόνος αστυνομικού Henry Porter δήλωσε: «Με αποκαλείτε φονιά; Εγώ όμως δεν έδεσα κανέναν επάνω σε φορείο. Δεν έσταξα δηλητήριο στις φλέβες κανενός. Εσείς και η κοινωνία σας είσαστε οι ψυχροί δολοφόνοι».

Ένας άλλος φονιάς αστυνομικών, ο Charles William Bass, που εκτελέστηκε το 1986, ήταν πιο σκληρός με τον εαυτό του. «Το αξίζω», είπε, «πείτε σε όλους τους γνωστούς μου αντίο…».

Κάποιος άλλος βιάζονταν. «Να τελειώνουμε επιτέλους μ αυτήν την παράσταση…», είπε.

Ο δολοφόνος Rogelio Cannady ανακοίνωσε σε όλους όσοι ήταν παρόντες ότι τους αγαπά, και λίγο πριν πεθάνει πρόσθεσε: «πίστευα ότι θα ήταν πιο δύσκολη η κατάσταση αυτή. Τώρα όμως είμαι έτοιμος να φύγω…».

Τέλος, ο βιαστής και δολοφόνος Rodrigo Hernandez που εκτελέστηκε στις αρχές του 2012, φώναξε: «Θεέ μου παντοδύναμε…. Αυτό το πράγμα τσούζει»!

http://www.latimes.com

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα