Τα’ μαθες τα νέα Περιστέρα;

19:01 8/1/2018 - Πηγή: Antinews

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Η κυβέρνηση έκανε υπουργικό συμβούλιο και περιχαρής ο Αλέξης σου μας ανακοίνωσε ότι το 2018 μπήκε χωρίς ούτε ένα ευρώ δημοσιονομικά μέτρα.

Βγήκε ο κόσμος στους δρόμους και πανηγυρίζει. Αλλά και χαίρεται με τον Πάνο Καμμένο που κέρδισε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έκοψε ο Τσίπρας.

Τι θα κερδίσει; Ενδεχομένως θα κερδίσει ένα όνομα… Μακεδονία για τα Σκόπια

και μια θεσάρα και στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, μετά τον ανασχηματισμό. Γιατί όχι, το φλουρί να σημαίνει και μια θέση αντιπροέδρου που έχει και μια γκλαμουριά.

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος φέρεται να έκανε λόγο για καλό οιωνό εν όψει και της τελικής ευθείας των συνομιλιών για την επίλυση της διαφοράς με την ονομασία της ΠΓΔΜ. Τι να περιμένει κανείς από κυνικούς και ψευτοπατριώτες, ξεπουλημένους για μια καρέκλα, για λίγη εξουσία.

Όμως, Περιστέρα μου τα νέα είναι άλλα. Οι χαρούμενοι υπουργοί και ο άντρας σου, που επαίρονται γιατί δεν επέβαλαν μέτρα φέτος έχουν πάει την αμνησία τους, στα όρια της άνοιας. Ξεχνούν τα 2 δις επιπλέον έσοδα που προβλέπει ο προϋπολογισμός από διάφορα δημοσιονομικά μέτρα.

Ξεχνούν ότι επιβλήθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά και μόνο μέχρι τον Ιούνιο δεν θα ισχύσει για τα προσφυγονήσια. Ξεχνούν ότι 1,2 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες επιβαρύνονται με περισσότερες εισφορές και μαζί μ’ αυτούς και πολλοί αγρότες.

Ξεχνούν ότι κόπηκαν προνοιακά επιδόματα και επικουρικές συντάξεις. Ξεχνούν ότι ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων θα στείλει μια ώρα αρχύτερα στον τάφο τους ηλικιωμένους.

Αλλά… ξεχάσαμε κι εμείς Περιστέρα μου. Τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν το 2017 για να εφαρμοστούν φέτος ενώ και το 2019 η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων ψηφίστηκε πέρυσι.

Όχι κυρία του κυρίου, ο Αλέξης δεν κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Τίμιο αγώνα με αριστερό πρόσημο έδωσε και τον κέρδισε. Γι’ αυτό και σήμερα ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα, χαίρονται για το καλό που έκαναν στην πατρίδα μας Περιστέρα.

Άντε και του χρόνου να κόψουν βασιλόπιτα, μαζί και το λαιμό τους…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα