Τα φαντάσματα του Μπίσμαρκ και του Χίτλερ πλανώνται πάνω από την Ευρώπη

Kaiser Wilhelm II, Bismarck, Hitler

Τα φαντάσματα του… Μπίσμαρκ, του Χίτλερ, του Νταλαντιέ και του Πετέν πλανώνται πάνω από την Ευρώπη καθώς η πρόταση «Μερκοζί» για «δημοσιονομικό στρατωνισμό» της Ευρώπης με μια νέα αντιδημοκρατική συνθήκη δεν έγινε δεκτή με οργή μόνο από τη γαλλική, αλλά και από τη γερμανική αντιπολίτευση. Οι οποίες όχι μόνο τυχαίνει να βρίσκονται στο ίδιο κεντροαριστερό στρατόπεδο, αλλά και να διεκδικούν σύντομα την εξουσία.

Τον Απρίλιο του 2012 στις προεδρικές εκλογές οι Γάλλοι του PS, τον Σεπτέμβριο του 2013 στις βουλευτικές οι Γερμανοί του SPD.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ -υποκινητής της «γερμανοφοβίας» κατά τον Σαρκοζί- απέρριψε ασυζητητί την συμφωνία ΜέρκελΣαρκοζί.

«Πρέπει να απαντήσουμε αμέσως στην κρίση με μια μαζική παρέμβαση ρευστότητας της ΕΚΤ, με την έκδοση ευρωομολόγου και με τη μετατροπή του EFSF σε τράπεζα. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε εξαγγέλλει απλώς μια δημοσιονομική συγκράτηση για το μέλλον», τόνισε ο Ολάντ, που προηγείται με 32% του Σαρκοζί (25%) στην τελευταία δημοσκόπηση.

Ο Γάλλος υπ. Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουάν, κάλεσε τους Σοσιαλιστές να «φερθούν υπεύθυνα» και να αποδεχτούν τη συνταγματική αναβάθμιση του «χρυσού κανόνα» συγκράτησης των ελλειμμάτων κάτω από το 3%, δίνοντας θετική ψήφο στη Γερουσία πριν από τις προεδρικές εκλογές. «Έτσι κι αλλιώς θα γίνει ευρωπαϊκός νόμος και θα υποχρεωθούν να τον εφαρμόσουν», ήταν το επιχείρημά του.

Όμως ο Ολάντ και άλλα στελέχη της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλιστών απορρίπτουν κατηγορηματικά τη γερμανόπνευστη κατοχύρωση του δημοσιονομικού «χρυσού κανόνα» στο Σύνταγμα της Γαλλίας. Και κατηγόρησαν τον Σαρκοζί ότι «έριξε νοκ άουτ τη Γαλλία» και ότι «δεν νομιμοποιείται να απαιτεί συνταγματικές αλλαγές από το Κοινοβούλιο λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του».

Ομαδικά πυρά δέχτηκε όμως και η Μέρκελ στο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), το οποίο… αποθέωσε την ομιλία του «συντρόφου» Ολάντ.

Σκληρότερος όλων αποδείχτηκε ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD, Πέερ Στάινμπρουκ, που πέρασε τη Μέρκελ γενεές δεκατέσσερις. «Η καγκελάριος πρέπει να κατανοήσει πως η Ευρώπη δεν είναι Φυσική», είπε, περιπαίζοντας τις σπουδές Χημείας της Μέρκελ στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Σε μία αρχηγική εμφάνιση έναντι των αντιπάλων του για το χρίσμα, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, ο Στάινμπρουκ χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική «ηλίθια», «αναίσχυντη» και «βλακώδη». Προειδοποίησε ακόμη ότι το σχέδιο της Μέρκελ απειλεί να υποβιβάσει την Ευρώπη σε μια χαλαρή οικονομική συνομοσπονδία και υπογράμμισε ότι «κυρίαρχος είναι ο λαός και όχι οι αγορές».

«Στην Ευρώπη ζήσαμε 70 χρόνια αιματηρών συγκρούσεων και 70 χρόνια ειρήνης. Τώρα πρέπει να τα βρούμε μεταξύ μας, γιατί η γαλλογερμανική φιλία είναι υπεράνω αριστερών ή δεξιών κυβερνήσεων και κανείς δεν μπορεί να παίζει μαζί της», απαντά σε δραματικούς τόνους ο Νικολά Σαρκοζί.

(πηγή Ελεύθερος Τύπος)

Keywords
Τυχαία Θέματα