Τα capital control βγάζουν τη Βίκυ Σταμάτη από τη φυλακή χωρίς να πληρώσει εγγύηση

Ακόμη και εντός της ημέρας ενδέχεται να αποφυλακιστεί η Βίκυ Σταμάτη, δίχως να πληρώσει την εγγύηση των 50.000 ευρώ που της επιβλήθηκε, λόγω νόμου που σχετίζεται με τα... capital controls.

Οπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, οι συνήγοροί της συνήγοροί της έκαναν χρήση πρόσφατης εγκυκλίου του υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία αναστέλλονται οι ποινές των εγγυοδοσειών λόγω του περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων.

Πρόκειται για Kοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου

και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν.

Ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος κάνοντας χρήση της απόφασης φέρεται να πήρε νωρίτερα στα χέρια του το αποφυλακιστήριο της κ. Σταμάτη κατόπιν συνεννόησης με τις υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Ηδη, με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της θα βγει κανονικά ελεύθερη από το Δρομοκαϊτειο.

Σημειώνεται ότι αν και το μέτρο ισχύει μέχρι 31 Οκτωβρίου, υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, η κ. Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά τη λήψη ισχύος της (5 /11) να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα