Τζιτζικώστας στη ΚΟ της ΝΔ: Να δώσουμε τη μάχη απέναντι στο παλιό του Τσίπρα

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση . Ο Α. Τζιτζικώστας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι η διαχείρισή του οδήγησε τη χώρα σε ένα καταστροφικό επτάμηνο, με αποτέλεσμα να βιώνουμε την εποχή του πιο σκληρού μνημονίου. Του «μνημονίου Τσίπρα».

" Δεν είναι μόνο ότι

ο ίδιος υπέγραψε και έφερε το μνημόνιο, αποδεικνύεται ότι το μνημόνιο αυτό εκφράζει απόλυτα τον κύριο Τσίπρα, αλλά είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιδεοληψιών του", τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που εκφράζει το παλιό, καθώς «η λογική του είναι να συντηρήσει ένα κομματικό κράτος το οποίο πνίγει τις επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα, αφανίζει το δικαίωμα των νέων για δουλειά, διαλύει τη δυνατότητα για κοινωνική συνοχή και υποστήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Tο 90% των μέτρων, είναι χαράτσια και φόροι, και μόλις 10% είναι οι αλλαγές και οι τομές που έχει ανάγκη η χώρα», υπογραμμίζοντας πως «η απόγνωση, η φτώχεια του κόσμου ήταν για εκείνον το σκαλοπάτι για την εξουσία».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «σήμερα δίνουμε μια από τις πολλές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και τη μάχη αυτή θα την κερδίσουμε».

Ωστόσο κατέστησε σαφές πως δεν στηρίζει τα μέτρα του Α. Τσίπρα επισημαίνοντας ότι «η άποψη μου και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική μας ομάδα, που κερδίζει πάντα τις μάχες εντός της Βουλής, είναι ότι θα πρέπει το επόμενο διάστημα, να υποστηρίζουμε μόνο όσα είναι χρήσιμα για τη χώρα και τους συμπολίτες μας, μόνο όσα μπορούν να βοηθήσουν στην αναπτυξιακή λογική που υπηρετούμε ως παράταξη και με τα οποία συμφωνούμε».

Στο πλαίσιο αυτό έδωσε το στίγμα των μέτρων που η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ψηφίσει λέγοντας πως «είμαστε υπέρ της δημιουργίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επενδύσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε κάθε σωστή διαρθρωτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα».

«Θα αγωνιστούμε με τρόπο συλλογικό και ενιαίο. Όπου κι αν δίνει η Παράταξη τη μάχη, θα τη δίνει ενιαία και συντεταγμένα», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις μετά από τη λήξη της συνεδρίασης της Κ.Ο. της Ν.Δ ανέφερε τα εξής: «Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας. Ο κ. Τσίπρας και το παλιό που εκπροσωπεί, καταστρέφουν την ελληνική οικονομία, φρενάρουν την ανάπτυξη και δημιουργούν πρόβλημα στους πιο αδύναμους Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία θα ξαναγίνει πολύ σύντομα και πάλι η φωνή των δημιουργικών Ελλήνων, η φωνή όλης της κοινωνίας».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα