Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Κορτζίδη

Το ήθος που ποιεί η Αριστερά, η ταπεινότητα που δείχνει, η ευθιξία και το αίσθημα ευθυνών αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση του εκλεκτού της Κουμουνδούρου στο Ελληνικό, του Χρήστου Κορτζίδη.

Κι εκεί που περιμέναμε έστω και την τελευταία στιγμή να παραιτηθεί ο δήμαρχος για το έγκλημα στο λούνα παρκ ή το ελάχιστο να ζητήσει συγγνώμη και μαζί του να πει και μια κουβέντα ο «βαστάζος» του Αλέξης Τσίπρας, βρεθήκαμε μπροστά σε μια έκπληξη. Σύσσωμη η Κουμουνδούρου

έσπευσε να στηρίξει το «αστέρι» της αυτοδιοίκησης μη τυχόν και χάσει το δήμο, τον μοναδικό ίσως δήμο που ήλπιζαν ότι θα κερδίσουν οι Συριζαίοι.

Κι ενώ το πόρισμα ήταν κόλαφος για τον δήμαρχο και τις αρμόδιες αρχές, κι ενώ αποδεικνύεται ότι ένα παιδάκι χάθηκε εξαιτίας της αβελτηρίας της δημοτικής αρχής της οποία προΐσταται ο κ. Κορτζίδης, τι ακούσαμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για στοχευμένη πολιτική δίωξη. Πολιτικός.. κρατούμενος και ο Κορτζίδης δηλαδή ενώ ένα παιδί χάθηκε. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, έκανε λόγο για απίστευτη επίθεση από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων τα οποία αντιπαλεύει ο δήμαρχος του Ελληνικού, και μίλησε για «άδικη, συντονισμένη ακραία και στοχοποίηση του ενόψει και των εκλογών».

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Παναγούλης μάλιστα το πήγε πιο πέρα και απάντησε στον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος είχε πει: «Έπρεπε να έχει εξαφανιστεί και όμως δεν παραιτείται. Είναι μάλιστα και αρχηγός του Γαλατικού χωριού, τρομάρα του», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Ο Στάθης Παναγούλης χαρακτήρισε «απαράδεκτο τον κύριο Λοβέρδο», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν ευθύνες, όχι όμως στον κ. Κορτζίδη, αλλά σε αυτούς που κυβέρνησαν τον τόπο 40 χρόνια». «Επί κυβερνήσεως του κ. Λοβέρδου νοικιάστηκε έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες η παραλία για «μπουκοζομάγαζα». Η διαπλοκή ασχολήθηκε επί 10 μέρες με τον Χρ. Κορτζίδη, όχι τυχαία. Αλλά γιατί σαν δήμαρχος πάλεψε για την παραλία και τα έβαλε με μπράβους και νονούς της νύχτας που τώρα θέλουν να τον βγάλουν από δήμαρχο», υποστήριξε ο κ. Παναγούλης.

Δηλαδή το παιδάκι σκοτώθηκε γιατί νοικιάστηκε η παραλία στα μπουζούκια και ο Κορτζίδης πάλεψε για την παραλία. «Το γεγονός ότι φέρνετε προς συζήτηση το θέμα αυτό όταν είναι τόσο οξυμένα τα πράγματα, δείχνει ή προεκλογική σκοπιμότητα ή ανευθυνότητα, ή και τα δύο», επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.

«Για προεκλογικές σκοπιμότητες» μίλησε και ο Αλέξης Μητρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι φέρνουν το θέμα στη Βουλή χωρίς στοιχεία λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές.

«Θα έπρεπε να μιλάμε για ευθύνες των κυβερνήσεων που άφησαν χωρίς έλεγχο αυτούς τους χώρους και όχι του Χρήστου Κορτζίδη, που δίνει χρόνια μάχη ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα. Πέστε μου, ποιος δήμος δεν έχει δώσει τέτοιες άδειες. Η πολιτική δίωξη αυτή ας σταματήσει», σημείωσε και η Ευαγγελία Αμανατίδου. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αντέτεινε ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το θέμα του κ. Κορτζίδη, προσθέτοντας ότι από κανένα συνάδελφο του από τη ΝΔ δεν έγινε αναφορά για τον υποψήφιο δήμαρχο και απέρριψε τις αιτιάσεις περί στοχοποίησης του. «Η συζήτηση προγραμματίστηκε να γίνει σήμερα καθώς αφορά ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αυτό της ασφάλειας των ψυχαγωγικών χώρων που πάνε τα παιδιά μας και κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει αυτό», τόνισε. Επιπλέον, έσπευσε να σημειώσει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Ελληνικού δεν χάθηκε στον κυκεώνα της πολυνομοθεσίας όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, αλλά προχώρησε στην απόφαση παραχώρησης εκμίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου, στηριζόμενος στον νόμο 299/ 30/ 10/ 13 για τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, βάσει του οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λόγους επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς, όχι όμως για ψυχαγωγικούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ακόμα ότι ο ίδιος θεώρησε σκόπιμο να ανταποκριθεί στο αίτημα και να ενημερώσει τις δύο επιτροπές της Βουλής για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την ασφάλεια των χώρων όπου συγκεντρώνονται παιδιά. Πρόσθεσε δε, ότι δεν θέλει να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του δημάρχου Ελληνικού, γιατί αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα που γίνεται τόσο από τη δικαιοσύνη όσο και από την Περιφέρεια. «Δεν προχωρώ άλλο. Εγώ μικροκομματική πάνω σε ένα τραγικό γεγονός που βάφτηκε με αίμα παιδιού δεν κάνω», ξεκαθάρισε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα