ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΠΓ στον απόηχο του φιάσκου Λοΐζου - Σε σταυροδρόμι αποφάσεων ο Τσίπρας

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος καλείται να ζυγίσει όλα τα πολιτικά δεδομένα και να "κλειδώσει" μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες τις οριστικές του αποφάσεις για τον χρόνο (και) των εθνικών εκλογών.

Τα μέτωπα για το κυβερνών κόμμα πολλαπλασιάζονται σαν την λερναία ύδρα.

Το χθεσινό EWG που προετοιμάζει το Eurogroup της 5ης Απριλίου απέβη άκαρπο με την Κυβέρνηση να χρειάζεται να διανύσει μεγάλη απόσταση

προκειμένου να βρεθεί λύση στην επόμενη σύναξη των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Τυχόν νέο "όχι" στην αποδέσμευση των 970 εκατ. που αναμένει θα δώσει κακό σινιάλο στις αγορές, την ώρα που η Κυβέρνηση έχει στήσει το προεκλογικό της αφήγημα στην ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας.

Και μπορεί στο Μαξίμου να "ξορκίζει" ο πρωθυπουργός ρήξη με τους Θεσμούς αλλά δυσκολεύεται εξαιρετικά πολύ να κάνει πίσω προεκλογικά τόσο στα κόκκινα δάνεια όσο και στην άρνηση που συναντά από τους Θεσμούς για νέα ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο.

Πονοκέφαλος οι ευρω-υποψηφιότητες

Υπό το κλίμα αυτό και στον απόηχο του φιάσκου με την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει και ...διπλοτσεκάρουν τους προς ανακοίνωση νέους ευρω-υποψηφίους, καθώς το επικοινωνιακό πλήγμα που υπέστησαν από την υπόθεση Λοΐζου ήταν βαρύ, λογίζεται απολύτως ως "αυτογκόλ" και δεν επιθυμούν νέες τέτοιου είδους "περιπέτειες" την ώρα που το κόμμα πιέζεται εξ αντικειμένου και από την κυβερνητική φθορά, φέρνοντάς το σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεύτερο μετά την εδραιωμένη πρωτιά της Ν.Δ.

Το νέο "πακέτο" υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινωθεί απόψε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Κατάρρευση σε Β. Ελλάδα και Εκλογές

Το κλίμα στην Βόρεια Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι εξαιρετικά βαρύ για την Κυβέρνηση και οι προσδοκίες του Α. Τσίπρα πως όσο θα περνούν οι μήνες και η ατζέντα θα μετατοπίζεται, η οργή θα ξεθυμαίνει, προς ώρας τουλάχιστον- μοιάζει μάλλον απίθανο να ευοδώνονται.

Στόχος πλέον της Κυβέρνησης, είναι δια των "Πρεσπών" να συναφθούν σύντομα οικονομικές και άλλες συνεργασίες, ώστε να υπάρχει αντεπιχείρημα χειροπιαστό από την κυβερνητική πλευρά περί εθνικού οφέλους.

Σε αυτό ποντάρει ο πρωθυπουργός με την προγραμματισμένη για τις αρχές Απριλίου (πιθανότατα, Τρίτη 2 Απριλίου) επίσκεψή του στα Σκόπια με πολυπληθή κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή.

Οι αντιδράσεις που συναντούν κυβερνητικά στελέχη κατά τις επισκέψεις του στη Βόρεια Ελλάδα είναι άκρως αποθαρρυντικές για το Μαξίμου. Ακόμη και αν σε αυτές πρωτοστατούν ακραία στοιχεία, κατά πώς καταγγέλλει η Κυβέρνηση, αυτό δεν αλλάζει την ουσία του εξαιρετικά δυσμενούς κλίματος που επικρατεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τις Πρέσπες από μεγάλη μερίδα βορειοελλαδιτών ψηφοφόρων.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα