ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτιά για Ε. Αχτσιόγλου- Η δεκάδα της νέας Κεντρικής Επιτροπής

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μεταβάλλεται ουσιαστικά η χθεσινή εικόνα για όσους εξελέγησαν στην πρώτη δεκάδα. 

Η Έφη Αχτσιόγλου, έκοψε τελικά πρώτη το νήμα , αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρένα Δούρου. Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα παρότι η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

ήταν πρώτη σε ψήφους ήδη από τη Δευτέρα, με την ενσωμάτωση τμημάτων , βρέθηκε να περνά μπροστά η Ρένα Δούρου, με μερικές δεκάδες ψήφους.

Οι πρώτοι 10 της Νέας Κεντρικής Επιτροπής

Σύμφωνα με πληροφορίες από επίσημα πια αποτελέσματα, στην πρώτη δεκάδα της νέας Κεντρικής Επιτροπής εκλέγονται με αυτή τη σειρά: 

1. Έφη Αχτσιόγλου

2. Ρένα Δούρου

3. Διονύσης Τεμπονέρας

4. Νίκος Παππάς

5. Χρήστος Σπίρτζης

6. Γιάννης Ραγκούσης

7. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

8. Νάσος Ηλιόπουλος

9. Κώστας Ζαχαριάδης

10. Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τα αποτελέσματα για όσους εκλέχθηκαν στην κεντρική επιτροπή των 300 πλέον μελών, θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τις προσεχείς ώρες.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η πρώτη συνεδρίαση της νέας κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαίου.

Υπενθυμίζεται πως σε σχετικό ρεπορτάζ του το Capital.gr , ανέφερε:

Το αξιοσημείωτο για τις πρωτιές της νέας Κεντρικής Επιτροπής η οποία αναδείχθηκε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία είχαν γραφτεί στο κόμμα έως τις 21 Μαρτίου, όχι δηλαδή εκείνα που έως και την τελευταία στιγμή προσήλθαν να εγγραφούν την Κυριακή για να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η ηχηρή απουσία μελών από την ομπρέλα.

“Τιμωρία” για Ομπρέλα

Σε αντίθεση με την προηγούμενη ανάδειξη των μελών της ΚΕ, ( εκείνη αναδείχθηκε από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το 2016), επιφανή στελέχη του κόμματος με γερές κομματικές αναφορές , όπως ο Νίκος Φίλης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που είχαν πρωτεύσει, σήμερα βρίσκονται εκτός δεκάδας

Η καθαρή πτώση τους από τις πρώτες θέσεις που είχαν καταλάβει στην ΚΕ του 2016, οφείλεται – πιθανότατα- στη δυσφορία που προκάλεσαν στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο συνέδριο. Εκεί όπου κατέβασαν χωριστή τροπολογία διαφωνώντας με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του και κυρίως, με τις σκηνές εκπάγλου κάλλους που εκτυλίχθηκαν στο φίνις του συνεδρίου, με την ένταση και τον καυγά που προκλήθηκε για το καταστατικό και τις ψηφοφορίες.

Κοινώς, δεν επικράτησαν απλώς ευρύτεροι “προεδρικοί” στην πρώτη δεκάδα της ΚΕ, οι οποίοι επιβραβεύτηκαν λίγο- πολύ ως φορείς των κεντρικών αποφάσεων και πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων για συσπείρωση και ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως φαίνεται, “τιμωρήθηκαν” τα στελέχη της Ομπρέλας για την εσωκομματική αντιπολίτευση που άσκησαν, ως αντίπαλον δέος στην ηγεσία.

Στους υπόλοιπους νομούς, δεν καταγράφονται εκπλήξεις: Πρώτη η Όλγα Γεροβασίλη στην Ήπειρο, ο Αλέξης Χαρίτσης στην Πελοπόννησο, ο Π. Πολάκης στην Κρήτη κλπ.

Πηγή: capital.gr

The post ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτιά για Ε. Αχτσιόγλου- Η δεκάδα της νέας Κεντρικής Επιτροπής appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα