ΣΥΡΙΖΑ: Η τράτα μας η κουρελού η χιλιομπαλωμένη

Πριν από μερικές ημέρες γράφαμε για τη λάθος επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί η ΝΔ με το να επιμένει σε ανούσια πράγματα όπως για το αν ο Τσίπρας πιστεύει ή δεν πιστεύει. Τότε είχαμε υποστηρίξει ότι αν θέλει η Νέα Δημοκρατία να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ

που «επελαύνει» προς την εξουσία πρέπει να τον ξεγυμνώσει. Κυρίως στην οικονομική πολιτική αλλά και σε θέματα όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια και δημόσια τάξη κ.λπ.

Φαίνεται ότι εισακουστήκαμε αφού βλέπουμε ότι τις τελευταίες ημέρες εγκαταλείφθηκε η τακτική της ανούσιας αντιπαράθεσης και πήγαμε στα πιο μεγάλα, τα βασικά και αυτά που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας.

Τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του κόμματος όσα και αυτά που έγιναν με τον Κάρας και πώς βγήκαν επικοινωνιακά δείχνουν ότι η ΝΔ και γενικότερα η κυβέρνηση κατάλαβαν ότι το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι η αθεΐα του Τσίπρα ή αν βγάζει τριφασικό ρεύμα το ράσο του «ταλιμπάν» μητροπολίτη Γόρτυνος, Ιερεμία.

Το βασικό θέμα που πρέπει να αναδειχθεί όλους τους επόμενους μήνες είναι η ανυπαρξία προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ο κίνδυνος να διαλυθεί η χώρα εξαιτίας της αδυναμίας να κυβερνήσει η Αριστερά.

Μακάρι να είχαν στην Κουμουνδούρου ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Να κατέθεταν μια σειρά από ιδέες, προτάσεις οι οποίες θα ήταν υλοποιήσιμες. Έτσι είναι η Δημοκρατία. Ο λαός ψηφίζει με το πρόγραμμα που ετοιμάζει κάθε κόμμα.

Ας ξεχάσουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βγούμε από το ευρώ. Μάλιστα, μιλώντας σήμερα στον Σκάι το στέλεχός του, ο κ. Τόλιος, είπε ότι αν χρειαστεί θα βγούμε από το ευρώ κι αυτό είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξτε, του ΣΥΡΙΖΑ όχι της μειοψηφίας.

Ας πούμε λοιπόν ότι η κεντρική απόφαση του κόμματος, όπως βγήκε από το Συνέδριο και παρουσιάζεται από τον Τσίπρα… Εξωτερικού είναι η παραμονή στην ΕΕ και το κοινό νόμισμα.

Με ποιο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ θα το πετύχει αυτό; Στην Κουμουνδούρου δεν έχουν κανένα απολύτως πρόγραμμα, παρά μόνο βλέποντας και κάνοντας. Ακόμη, όλους τους υπόλοιπους τους χαρακτηρίζουν Μερκελιστές, εν είδει βρισιάς, αλλά με τη Μέρκελ θα αναγκαστούν να διαπραγματευτούν. Βρίζουν το Λαϊκό Κόμμα της Ευρώπης, αλλά από αυτούς τους πρωθυπουργούς θα πάνε να ζητήσουν βοήθεια.

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα «η τράτα μας η κουρελού η χιλιομπαλωμένη», κι αυτό ουσιαστικά ανέδειξε και η ομιλία του κ. Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός είπε εν ολίγοις ότι πιο επικίνδυνο και από μια «τίμια» θέση για έξοδο από την Ευρώπη είναι ο ρεαλισμός του κ. Τσίπρα χωρίς καμιά πρόταση, αλλά μόνο αφήνοντας τα πάντα στην τύχη.

Αυτό απεδείχθη άλλωστε και από την υπόθεση Κάρας. Ποια έκθεση πήγε ο κ. Τσίπρας στους ευρωβουλευτές; Πήγε τη «Μαύρη Βίβλο» η οποία τι είναι; Είναι μια ωραία έκθεση ιδεών, μια παράθεση στοιχείων για το πώς το Μνημόνιο, κυρίως αυτό του 2010 έκαναν κακό στην Ελλάδα. Αναφέρεται με στοιχεία για την ανεργία, την εσωτερική υποτίμηση, το ΑΕΠ, το σύστημα εκπαίδευσης, την υγεία κ.λπ. Μέχρι και στις αυτοκτονίες αναφέρεται ως απότοκο της κρίσης. Αν διαβάσει κανείς αυτή την έκθεση μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα καλογραμμένο κείμενο που δείχνει την κατάσταση της χώρας στην εποχή του Μνημονίου. Την κατάσταση που επιχειρεί η παρούσα κυβέρνηση να αλλάξει μέσω της διαπραγμάτευσης, της δημοσιονομικής ισορροπίας, του πλεονάσματος, της άρσης των αδικιών.

Όμως στη «Μαύρη Βίβλο» δεν υπάρχουν προτάσεις για το μέλλον, για το πώς θα πάμε παραπέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά καταγγέλλει και δεν δίνει ούτε μια σοβαρή λύση για το πώς αυτή η χώρα θα διασωθεί και θα μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης. Με απλά λόγια η «Μαύρη Βίβλος» είναι η χιλιομπαλωμένη τράτα που λέγαμε και πιο πάνω.

Εμείς, όμως, στην Ελλάδα ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα, ο δύσμοιρος ο Κάρας γιατί έπρεπε να το μάθει; Ο δε βιετναμέζος πρώην Σοσιαλιστής Γάλλος ευρωβουλευτής που υποστήριξε ότι ο Τσίπρας τους έδωσε στοιχεία, μήπως θα μπορούσε να μας εξηγήσει σε απλά… βιετναμέζικα ποια είναι η πρόταση διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η Κουμουνδούρου επιχείρησε να κάνει το εξής κόλπο: Δίνει τη «Μαύρη Βίβλο» στην επιτροπή που ελέγχει την τρόικα. Η επιτροπή ενσωματώνει στοιχεία της «έρευνας» του ΣΥΡΙΖΑ στο τελικό της πόρισμα κι έρχεται στη συνέχεια το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος να κάνει σημαία αυτό το πόρισμα που θα έχει τις επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καμιά απολύτως πρόταση. Και είναι σίγουρο ότι το πόρισμα των ευρωβουλευτών θα επιρρίπτει ευθύνες στην τρόικα για την οικονομική καταστροφή και παράλληλα θα έχει κι άλλα πολλά, όπως προτάσεις εξόδου από την κρίση. Ομως, είναι απόλυτα σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «παίξει» αυτό που θέλει, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απαντήσει στο ένα και μέγιστο ερώτημα: «Εχετε κύριε Τσίπρα ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση και επαναφορά στην ανάπτυξη»;

Αν απαντήσουν «δεν σας λέμε γιατί είναι μυστικό», θα καταλάβετε όλοι ότι η τράτα μπάζει νερά και ο Τσίπρας πάει να κερδίσει τις ευρωεκλογές μόνο με κραυγές και υποσχέσεις.

Οποιος αντέχει ας διαβάσει τη «Μαύρη Βίβλο» του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει ότι με «φελλούς» που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ η τράτα δεν σώζεται…

mavrivivlossyriza.pdf

Keywords
Τυχαία Θέματα