ΣΥΡΙΖΑ: Εξωτερική πολιτική του ροδάκινου

Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και ειδικά στον Β. Βενιζέλο, φαίνεται ότι η υπόθεση με το ρωσικό εμπάργκο βάζει (προσωρινά τουλάχιστον) ταφόπλακα στα σενάρια σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντροαριστερά και ειδικά με την ΕΛΙΑ. Η οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ

στην Κουμουνδούρου και τα στελέχη της για τις θέσεις που εκφράζουν σχετικά με την εξωτερικό πολιτική, προοιωνίζονται θερμό φθινόπωρο στις σχέσεις ΒενιζέλουΤσίπρα. Αν και όπως είπαμε η μπέσα λείπει από το ΠΑΣΟΚ και η κωλοτούμπα είναι πανεύκολη, σαν αυτές που έκανε ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

Σε κάθε περίπτωση προς το παρόν παγώνουν οι σχέσεις και τα σενάρια προσέγγισης σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές κι αυτό γιατί για άλλη μια φορά ο Τσίπρας και τα στελέχη του δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Είναι τέτοιο το πρόβλημα επικοινωνίας που έχουν που έχουν χάσει τη μπάλα. Από τη μια λένε ότι πρέπει η Ελλάδα να συμφωνήσει με τους Ρώσους για να εξαιρεθούν τα ελληνικά προϊόντα από το εμπάργκο. Βεβαίως τους Ρώσους ούτε που τους ρώτησαν.

Με την κίνηση αυτή, βεβαίως, θα οδηγούνταν η Ελλάδα σε απομόνωση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ αλλά αυτό δεν τους πολυνοιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, αυτοί θα... σκίσουν τα μνημόνια και τα δάνεια.

Την ίδια στιγμή όμως που ζητούν προσέγγιση με τη... ρωσική αρκούδα απαιτούν από την... κακή Κομισιόν να αποζημιώσει τους Ελληνες παραγωγούς που υπέστησαν ζημιά από το ρωσικό εμπάργκο. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ δηλαδή.

Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δυστυχώς ακολουθείται και από τους ανεπάγγελτους ή πρώην αργόμισθους των ΑΝΕΛ και των λοιπών αντιευρωπαϊκών κομμάτων.

Και είναι η πρώτη φορά που επικροτούμε τη θέση του ΠΑΣΟΚ που εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αλά καρτ συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γνωστή αλλά τούτη τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας και λαϊκισμού τριτοκοσμικού τύπου. Όπως σε όλα τα θέματα και σε αυτό πολιτεύονται με αντιφατικό και δημαγωγικό τρόπο. Ζητάνε από τη μια "η Ε.Ε. να αποζημιώσει εδώ και τώρα τους αγρότες" και από την άλλη η Ελλάδα "να διαχωρίσει εδώ και τώρα τη θέση της από την Ε.Ε." στο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης!!!», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Και κάπως έτσι είναι. Αν νομίζουν ότι ασκούν σοβαρή αντιπολίτευση κάνοντας εξωτερική πολιτική του ροδάκινου τότε σύντομα θα έρθει η ώρα που θα τους πάρουν με τις ντομάτες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα