Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

H χώρα είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης. Δεν υπάρχει τίποτε για να πιαστεί ο Έλληνας ο οποίος όσες ευθύνες κι αν έχει βρίσκεται πλέον σε απόγνωση. Η Ελλάδα είναι στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της, ακόμη χειρότερη και από τότε που γράφαμε ότι αν δεν υπογραφεί συμφωνία θα έρθει η χρεοκοπία.

Ακόμη και τώρα, με ένα μνημόνιο να είναι έτοιμο και με τους Ευρωπαίους

να έχουν πάει διακοπές ήσυχοι γιατί η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει, τα πάντα εδώ μοιάζουν να είναι χύμα στο κύμα.

Η οικονομία έχει καταρρεύσει και όλες οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ύφεση 3% τουλάχιστον. Δηλαδή περί τα 6 δις ευρώ «μέσα» ο προϋπολογισμός συν άλλα 2 δις καθώς η πρόβλεψη έκανε λόγο για ύφεση. Επομένως, εκεί γύρω στο Νοέμβριο θα πρέπει να χρειαστούν και θα απαιτηθούν κι άλλα μέτρα.

Οι επιχειρήσεις διαλύονται και τον Σεπτέμβριο είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει κύμα λουκέτων και χιλιάδες απολύσεις. Το ντόμινο θα συνεχιστεί με κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και με έναν ΟΑΕΔ να περιμένει τις νέες «στρατιές», αλλά… η ΕΡΤ θα δουλεύει και οι καθαρίστριες θα είναι στη θέση τους.

Ίχνος επένδυσης σε όλη την Ελλάδα, οι τράπεζες είναι έτοιμες να περάσουν σε ξένα χέρια, οι επιχειρήσεις πνίγονται από τα capital controls, οι εξαγωγές είναι υπό διάλυση. Πώς θα μπορέσει να σταθεί μια τέτοια οικονομία και να ανακάμψει κάποια στιγμή είναι άγνωστο.

Κι ενώ το οικονομικό οικοδόμημα έχει βαρέσει διάλυση και οδηγείται η χώρα προς τον… παράδεισο του Βαρουφάκη και του Λαφαζάνη, σε πολιτικό επίπεδο γίνεται της μουρλής. Απίστευτα πράγματα σε μια χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Είναι τρελό αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ούτε κυβέρνηση, ούτε αντιπολίτευση, Ξέρετε ποιοι κάνουν κουμάντο; Τα σούργελα της ψευτοαριστεράς, οι λαθρόβιοι της πολιτικής όλων των κομμάτων, κάτι ακροδεξιοί φανατικοί που είδαν φως και μπήκαν, το παλιό κουκουεδαριό που ευδοκιμεί μόνο στην Ελλάδα και την Κούβα, και κάποιοι ψωροφαντασμένοι κλαρινογαμπροί που το παίζουν οικονομολόγοι και δεν έχουν γράψει ούτε μια λέξη σωστή.

Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν κυβερνά και μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν αντιπολιτεύεται. Όλα είναι σούπα, ένας αχταρμάς πολιτικός όπου ο πρωθυπουργός αδειάζει τα μέχρι τώρα φιλαράκια του στο λόμπι της δραχμής, ετοιμάζεται για το νέο colpo grosso της εξαπάτησης του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει μια χαλαρή αντιπολίτευση που φοβάται μη τυχόν και πέσει ο Τσίπρας και κληθεί να κυβερνήσει.

Είναι δυνατόν π.χ. στελέχη της ΝΔ να λένε «προσοχή παιδιά, μη χάσουμε τον Τσίπρα, μην τον χτυπάτε να περάσει το μνημόνιο και μετά βλέπουμε;».

Είναι δυνατόν να έχουμε το χειρότερο μνημόνιο από καταβολής κρίσης και ο Αλέξης να είναι στο απυρόβλητο; Είναι δυνατόν να κανονίζει την πολιτική ατζέντα της χώρας ο αποτυχημένος του ΣΥΡΙΖΑ που κατέστρεψε τη χώρα και οι υπόλοιποι να στρίβουν τα μουστάκια τους ικανοποιημένοι από την πορεία τους;

Είναι δυνατόν ο Τσίπρας να πηγαίνει σε συνέδριο επιβεβαίωσης της κυριαρχίας του, να κάνει κινήσεις ηγέτη και η ΝΔ να έχει γίνει ουρά του και να περιμένει πότε θα κάνει αντιπολίτευση o… Σταύρος Θεοδωράκης;

Κι ενώ τα σούργελα της ψευτοαριστεράς θα δώσουν νέο σόου σήμερα στη Βουλή η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα θα έχουν εγκλωβιστεί στη λογική της στήριξης μη τυχόν και πέσει η κυβέρνηση. Αντί όλοι μαζί να πάνε στην Ευρώπη, να πάρουν διαβεβαιώσεις ότι θα στηριχθεί η χώρα και μετά όλοι μαζί να το κάνουν… Κούγκι και να πετάξουν έξω με τις κλωτσιές τον Αλέξη και το συνεταιράκι του μηχανοδηγό Πάνο.

Θαύμα. Η χώρα χαίρεται και χαμογελάει ακούγοντας τον Κατρούγκαλο του 12% να μιλά για Βάρκιζες, τη Ραχήλ να κλείνει ραντεβού στα γουναράδικα και τον Χαϊκάλη να προσφέρει δωρεάν θέατρο στο υπουργείο Εργασίας.

Μια ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος την ώρα που η εθνική καταστροφή συντελείται μπροστά στα μάτια των Ελλήνων που λιάζονται στις ξαπλώστρες ή κοιτάζουν τους πρόσφυγες – τουρίστες να λιάζονται στους καταυλισμούς της Ομόνοιας και του Πεδίου του Άρεως.

Τελικά μήπως ο Βαρουφάκης και οι ψυχανώμαλοι «δραχμοφονιάδες» θα είναι η νέμεσις για μια Ελλάδα που πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό και δεν κάνει τίποτε για να αποτρέψει το μοιραίο; Αποχαύνωση, αυταρέσκεια, μηδέν αυτοκριτική, κουβέντες καφενείου, φραπουτσίνο και θεσούλα στο δημόσιο για τον Γκρέκο Μασκαρά που νομίζει ότι έχει δει τα χειρότερα και δεν υπάρχουν άλλα. Αμ δε κακόμοιροι τελειωμένοι πολίτες του «όχι» με τα φουσκωμένα στρώματα από τις καταθέσεις. Υπάρχει κι άλλος πάτος κι όσο δεν επιλέγετε να αντιδράσετε και να δράσετε πατριωτικά τόσο το τέλος πλησιάζει. Και δεν θα είναι κανείς εκεί να κλάψει για μια χώρα με σπουδαία ιστορία αλλά με ντροπιαστικό παρών και άδηλο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα