Συνελήφθη για διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητου non paper

14:10 1/8/2012 - Πηγή: Antinews

Η κορυφή του παγόβουνου είναι η ιστορία της σύλληψης τμηματάρχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητου non paper, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Ενός «παγόβουνου από απίθανες ιστορίες» που μόνο στο ελληνικό δημόσιο θα μπορούσαν να συμβαίνουν και που το… λιώσιμό του είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει η κυβέρνηση αν θέλει και αν μπορεί…

Έχουμε και λέμε:  Ο τμηματάρχης που απολογείται σήμερα,

κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή στο διαδίκτυο ενός διαβαθμισμένου εγγράφου – non paper -, το οποίο ο κ.Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε blog στο διαδίκτυο είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες στον κ.Σταϊκούρα, στον κ.Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους. Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ.Λιόσης στο επίμαχο email, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

Αυτόν τον βρήκαν, αν και τελικά η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν είναι ένοχος ή αθώος και κάποιος άλλος έκανε τη δουλειά. Στο κάτω – κάτω η πράξη του αυτή δεν είναι χειρότερη από εφοριακούς που αρνούνται να κάνουν φορολογικές δηλώσεις! Ή από ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που μόλις συνταξιοδοτήθηκαν έστησαν μια εταιρεία φορολογικών συμβούλων ή έχουν εταιρεία ή λογιστικό γραφείο αλλά στο όνομα των παιδιών τους. Και ακόμα χειρότερα, την είχαν πριν (την εταιρεία) και στη συνέχεια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο υπουργείο.

Υπάρχουν δε και πάρα πολλοί οι αρνούνται να «χτυπήσουν κάρτα», απλά διότι δεν θέλουν να δουλέψουν…Κάποιος όμως τους καλύπτει, αν και μακάρι να ήταν κάποιος γιατί θα τον έπιαναν…το σύστημα είναι το πρόβλημα….

Keywords
Τυχαία Θέματα