Συνεδριάζουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ για την πρόταση της ΝΔ

Διεργασίες λαμβάνουν χώρα στον ΛΑΟΣ, μετά την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, αύριο στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα συγκαλέσει την πρώην

κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του κόμματος και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ο κ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ενημερώσει τα στελέχη του για τις προθέσεις του έναντι της πρόσκλησης της ΝΔ και θα εκφράσει τις θέσεις του για την περαιτέρω πορεία του ΛΑΟΣ.

Σε δήλωσή του στο σταθμό “Τηλεάστυ”, ο κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και είπε ότι δεν μπορεί να προδώσει 200 χιλιάδες ψηφοφόρους του, που «άντεξαν στις πιέσεις και στα ψεύδη» και «δεν μπορεί να προδώσει τις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες όλων όσοι αγωνίστηκαν για το κόμμα».

Τόνισε, επίσης, ότι «από Δευτέρα ξεκινάμε» και προειδοποίησε τα στελέχη του ότι «η μάχη θα είναι σκληρή και αμείλικτη», αλλά, «εμείς τόσα χρόνια παλεύουμε και αποδείξαμε ότι είμαστε από τη γενιά των αετών».

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 είπε ότι η τελική απόφαση του ΛΑΟΣ είναι να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.

«Τελική απόφαση, εκτός αν υπάρξει κάποια συγκλονιστική πολιτική ανατροπή, την οποία εμείς είμαστε σοβαροί άνθρωποι και θα λάβουμε υπόψη μας… Διαβάζουμε σενάρια περί ανασύνταξης της κεντροδεξιάς, χωρίς να υπάρχει πολιτική πρόταση για την ανασύνταξη. Εάν εμφανιστεί μια πολιτική πρόταση η οποία θα είναι ελκυστική, να δημιουργεί δυναμική, να αφήνει το παρελθόν πίσω της και όλα αυτά, προφανώς θα την λάβουμε σοβαρά υπόψη».

Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι θα υπάρξουν διαρροές στελεχών του ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ, ο κ. Κύρτσος δεν το απέκλεισε.

Στο μεταξύ, την πρόθεσή του να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης. Μιλώντας στον Real FM εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι καταστροφικό να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και πρέπει να δημιουργήσουμε ανάχωμα.

Στελέχη της ΝΔ πάντως, διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος «προβάλλει προς το

Keywords
Τυχαία Θέματα