Τι γράφουν και τι λένε για την επιστροφή Ντόρας και Καρατζαφέρη στη ΝΔ

Πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά, εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης.

«Θα είναι καταστροφικό να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

κυβέρνηση και πρέπει να δημιουργήσουμε ανάχωμα» δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real και σημείωσε ότι ο κ. Καρατζαφέρης πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Σαμαρά για κεντροδεξιά επανένωση, διαφορετικά ο ίδιος «θα πάρει απόφαση συνείδησης».

Ενώ, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης, είπε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1: «Εμείς θα κατέβουμε στις εκλογές αυτόνομα. Έχουμε 200.000 ανθρώπους πίσω μας που μας ψήφισαν, οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι στις απειλές, τον πόλεμο της λάσπης, στα παραμύθια, στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις Θυμίζω ότι μέχρι και μισό τοις εκατό μας δίνανε, για να διαμορφώσουν κλίμα., Και αν 3.000 Έλληνες δεν ψήφιζαν Χρυσή Αυγή ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αν 3000 χιλιάδες Έλληνες ψήφιζαν ΛΑΟΣ αντί να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, θα ήμασταν μέσα στη Βουλή. Για τόσο λίγο χάσαμε την είσοδο στη Βουλή, θα την πάρουμε αυτή τη φορά.»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συνεχίζονται οι διεργασίες στην κεντροδεξιά πολυκατοικία. Χθες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας προστέθηκε στις φωνές που τάσσονται υπέρ της συνένωσης. Την ίδια ώρα οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο συνεχίζονται και όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά. Χθες, ήταν η σειρά να υπάρξουν διαρροές για επιστροφή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ των Γιώργου Κοντογιάννη, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ την Ντόρα Μπακογιάννη οι πληροφορίες την έφερναν από το Επικρατείας έως την…εξέδρα του ψηφοδελτίου. “Παζάρι” γινόταν και για τα δύο πρωτοπαλίκαρα της Ντόρας Μπακογιάννη, τους Δημήτρη Ζαφειριάδη και Γιάννη Οικονόμου. Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η δήλωση του κ. Κοντογιάννη που υποστήριξε: “Θεωρώ ότι οι συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει σύντομα θα καταλήξουν. Πρέπει όποια συμφωνία να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο”».

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Θέμα χρόνου είναι να δώσουν τα χέρια η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία, που έχει ως στόχο τη δημιουργία κεντροδεξιού μετώπου για την παραμονή της χώρας μέσα στην “οικογένεια” του ευρώ, ενδεχομένως να “κλείσει” ακόμη και σήμερα, με ανακοίνωση της ΝΔ και της Ντόρας Μπακογιάννη. Κατά τις ίδιες πηγές, η συμφωνία θα επικυρωθεί μέσα από ένα κείμενο που θα υπογράφεται και από τις δύο πλευρές και θα έχει σαφές πολιτικό πλαίσιο αρχών και θέσεων για τη συγκρότηση ευρωπαϊκού μετώπου με έμφαση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και την προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα».

 ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σίγουρη θεωρείται η επανένταξη της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, με τις σχετικές διαβουλεύσεις να βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελικό στάδιο. Η κα Μπακογιάννη ενδέχεται να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στη λίστα της Α’ Αθηνών, με την επίσημη ανακοίνωση της προσχώρησης να αναμένεται ακόμα και σήμερα. Στενός συνεργ

Keywords
Τυχαία Θέματα