Συνάντηση Μητσοτάκη - Λάτση για το Ελληνικό

Με το βλέμμα της "γαλάζιας" κυβερνητικής ομάδας να εστιάζει στην ουσιαστική και, συνάμα, εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι,με τον Σπύρο Λάτση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξάλλου, το όλο ζήτημα της κομβικής αυτής επένδυσης τίθεται επί τάπητος σε απανωτές συσκέψεις που πραγματοποιούνται υπό τον πρωθυπουργό, στο κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου χθες πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για το θέμα του Ελληνικού με στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ πτυχές του, συζητήθηκαν

σήμερα και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού. Στόχος είναι μέχρι τις 10 Αυγούστου να έχουν εκδοθεί οι τρεις ΚΥΑ που εκκρεμούν. Δηλαδή, αυτές για το Μητροπολιτικό Πάρκο, τις ζώνες πολεοδόμησης και τις ζώνες ανάπτυξης. Στοιχείο που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει εντός του 2019.

Εν τω μεταξύ, συνεχή κίνηση προς τα εμπρός πραγματοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εγκαινιάζοντας μία περίοδο ψήφισης νομοσχεδίων, με στόχο να αποτυπωθεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο η αλλαγή σελίδας στη χώρα. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρέθηκε σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα-αιχμή της συγκεκριμένης ατζέντας με την πολιτική ηγεσία, έχει συγκαλέσει για αύριο το υπουργικό συμβούλιο. Ένα υπουργικό συμβούλιο που, για πρώτη φορά, θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, σηματοδοτώντας, με τον τρόπο αυτό, τον σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών και θα έχει ως θέματα συζήτησης:

- Τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου και ειδικότερα το Φορολογικό Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη μείωση ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων.

- Τις οικονομικές εξελίξεις, με ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

- Τις εξελίξεις στο θέμα του Brexit με ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή και το πρώτο εμβληματικό για την εικόνα και τη λειτουργία της κυβέρνησης σχέδιο νόμου για το επιτελικό Κράτος. Με τομές, όπως για παράδειγμα, η σημαντική μείωση των μετακλητών υπαλλήλων που απασχολούνται στα υπουργεία της τάξης του 15%-20% (θα προκύψει δημοσιονομικό όφελος 30%) και ασυμβίβαστα για ολόκληρη την πολιτική ιεραρχία (από τον πρωθυπουργό μέχρι τον ειδικό γραμματέα) το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνουν σάρκα και οστά στη στρατηγική τους για το συντονισμό και την παραγωγή απτού έργου.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα