Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Ως είθισται κάθε χρόνο αυτή η σημαντική ημέρα της 24ης Ιουλίου, εορτάζεται επετειακά εδώ και σαράντα πέντε χρόνια ως ημέρα της αποκατάστασης της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας της χώρας μας, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Σύσσωμη η Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία, με τις κομψότατες κυρίες πολιτικούς ή μη, που έδιναν ένα αγώνα δροσιάς και ομορφιάς στους κήπους του μεγάρου, με τους εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος και τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους.

Μια εορτή που συμπίπτει ως επέτειος της επόμενης του ολοκαυτώματος στο Μάτι, για να θυμίζει ότι η ανθρώπινη αβελτηρία

ή αμέλεια, η αδιαφορία και η έλλειψη προγραμματισμού και σύνεσης, τα ανθρώπινα σφάλματα, που μπορούσαν να αποφευχθούν και γέννησαν μια ανείπωτη τραγωδία, θα σκιάζουν με θλίψη εσαεί τις ζωές των ανθρώπων και ότι κάθε πολιτική πράξη, θετική ή αρνητική, είναι αλληλένδετη με τη ζωή μας, αλλά και ως διαρκή υπόμνηση του χρέους των πολιτικών απέναντι στους πολίτες.

Στο πανηγυρικό, αλλά και τυπικό κλίμα του καθωσπρεπισμού και της σωφροσύνης, ο λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε πάλι στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας μας και το διεθνές δίκαιο ως βάση επίλυσης των προβλημάτων μας στην έξαρση της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Οι νεοεισελθόντες στην Βουλή, γυναίκες και άνδρες βουλευτές, φαινόντουσαν σαν να είναι λίγο έξω από τα νερά τους σ’ αυτήν την γιορτή της Δημοκρατίας. «Άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει». Πρέπει να μάθουν να άρχονται, για να μάθουν να άρχουν.

Ο απελθών πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην επιδεικτική αλαζονεία του, ότι δεν θέλει να φορέσει γραβάτα, για να προκαλέσει τον χλευασμό, την ύβρη ή να δείξει τον αντικομφορμισμό του, γέλασε όταν θερμά εναγκαλίσθηκε με την δημοσιογράφο κ. Στάη, σαν να είχαν χρόνια να ιδωθούν και έτσι ξεπέρασε την διάχυτη αμηχανία του, στην θέση του ηττημένου, που δεν μπορεί να την αποδεχθεί και να το συνειδητοποιήσει.

Ο λαλίστατος Βαρουφάκης με τις δηλώσεις του δημιούργησε σκηνές πολεμικής σύγκρουσης και υπερκέρασε απ’ αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Φώφη με την γνωστή επωδό της δεξιάς που κατέστρεψε την χώρα, ενώ η ίδια για την μετάλλαξη του κόμματός της σε Συριζαίους ολκής δεν ξέρει τίποτε. Απλώς βροντοφωνάζει σε κάθε στιγμή «Πασοκάρα ολέ !» και είναι έτοιμα να πέσουν τα τσιμέντα.

Οι εξαλλοσύνες δεν ταιριάζουν σε μια επετειακή γιορτή της Δημοκρατίας. Ούτε δημιουργούν εντυπώσεις σοβαρότητας, παρά φαιδρότητας. Τόσες και τέτοιες, που ο λαός έχει χορτάσει.

Πρώτα το καθήκον και η συνείδηση και μετά οι πανηγυρισμοί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα