Συνάντηση ευρωπαίων νεοναζί στη Ρωσία

Βουλευτές της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και ο Ούντο Βόιτ του γερμανικού νεοναζιστικού NPD συμμετείχαν στο Διεθνές Συντηρητικό Φόρουμ που διεξήχθη χθες στην Αγία Πετρούπολη υπό τη σκέπη του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του φόρουμ, περίπου 400 άνθρωποι από 15 διαφορετικές χώρες συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν ένα ψήφισμα για τη διάλυση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας και την προστασία των «χριστιανικών παραδόσεων».

Συμμετέχοντες

περιλάμβαναν επίσης μέλη από εθνικιστικά κόμματα από το Βέλγιο (Euro-Rus), τη Βουλγαρία (Ατάκα), τη Δανία (Οι Δανοί), την Ιταλία (Νέα Δύναμη), την Ισπανία (Εθνική Δημοκρατία), τη Σουηδία (Κόμμα των Σουηδών) και το Ηνωμένο Βασίλειο (Βρετανικό Εθνικό Κόμμα). Το ψήφισμα, που υποστηρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, ζητά από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να «σταματήσουν τη δημιουργία αντεθνικών καθεστώτων-μαριονετών σε ανεξάρτητες χώρες». Ο Αλεξάντρ Κόφμαν, «υπουργός Εξωτερικών» της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» φέρεται να ήταν επίσης παρών.

Η λίστα των αιτημάτων περιλαμβάνει πολλά σημεία στήριξης στη Ρωσία και έντονη κριτική κατά της ΕΕ. Χαρακτηρίζει επίσης το ΝΑΤΟ ως «όργανο της δικτατορίας της στρατιωτικής δύναμης». Το φόρουμ αυτοχαρακτηρίζεται ως ένα «επιστημονικό συνέδριο» και διοργανώθηκε από το «Ρωσικό Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο - Σπίτι του Λαού».

Σύμφωνα με τη βουλγαρική εφημερίδα Novinite, ένας από τους διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν και το ρωσικό κόμμα Rodina, το οποίο σχηματίστηκε το 2003 και περιλαμβάνει τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ρωσίας Σεργκέι Ρογκόζιν.

https://euobserver.com/political/128108

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα