Συναγερμός των ΗΠΑ για την «σοβαρότερη απειλή των τελευταίων ετών»

20:34 4/8/2013 - Πηγή: Antinews

Μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου ξαναζωντανεύει στις ΗΠΑ η κατάσταση συναγερμού τα τελευταία 24ωρα. Τα «μηνύματα» που λαμβάνουν οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πολλά κοινά με τη δραστηριότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων πριν από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους. Η συγκεκριμένη απειλή ήδη έκλεισε 21 πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή την Κυριακή, ενώ εξαιτίας της το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για την πιο σοβαρή περίπτωση που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι σε επιφυλακή για τρομοκρατικές επιθέσεις. Αυτό αποκαλύπτει και γερουσιαστής που ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

«Υπάρχει τρομερή ”φλυαρία” εκεί έξω», είπε ο Σάξμπι Τσάμπλις, ο Ρεπουμπλικανός που είναι μέλος της επιτροπής μυστικών υπηρεσιών της Γερουσίας. Όπως εξήγησε, η απειλή «μοιάζει πολύ με αυτό που είχαμε δει πριν από την 11η Σεπτεμβρίου». Η ίδια απειλή έχει οδηγήσει κάποιες ευρωπαϊκές χώρες στην απόφαση να κλείσουν τις πρεσβείες τους στην Υεμένη, όπου είναι η βάση της οργάνωσης με την οποία συνεργάζεται η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο.

«Είναι η πιο σοβαρή απειλή που έχουμε δει εδώ και αρκετά χρόνια», επιβεβαίωσε ο Τσάμπλις. Όπως δήλωσε αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, υπάρχει διαφωνία μεταξύ τους για το αν ο πιθανός στόχος είναι η Υεμένη ή η ευρύτερη περιοχή, για αυτό η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως «η απειλή μπορεί να συμβεί ή να προέρχεται από την αραβική χερσόνησο». Πολλές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή είναι ήδη σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και άμεσου συναγερμού.

reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα