Όλη η Ελλάδα σε hangover

15:32 4/8/2013 - Πηγή: Antinews

Όλοι λίγο πολύ έχουμε δει ή έχουμε ακούσει για την ταινία Hangover. Αφορά το ξέφρενο πάρτι μιας παρέας φίλων που μόλις ξυπνάνε δε θυμούνται τι έκαναν. Κι έχουν κάνει πολλά. Έχουν πάει με γυναίκες, έχουν κάνει τατουάζ, έχουν κάνει κλοπές, έχουν πραγματοποιήσει τις πιο τρελές επιθυμίες τους.

Κάπως έτσι μοιάζει και η είδηση που έρχεται από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Εκεί όπου ένας άτυχος πολίτης, πήγε στο μπαρ, ήπιε όσο δεν παίρνει άλλο, μέθυσε σε σημείο λιποθυμίας και μόλις ξύπνησε διαπίστωσε ότι δεν έχει… πέος. Κάποιος

του το έκοψε, όμως, αυτός δεν θυμάται απολύτως τίποτε.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Διότι μας θυμίζουν την περίπτωση της Ελλάδας προ και μετά του Μνημονίου. Όλη η χώρα ζούσε σαν ένα απέραντο hangover με διαφορετικό, ωστόσο, περιεχόμενο. Κι εξηγούμαστε:

1. Ξαφνικά, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ξυπνήσαμε από το ξέφρενο πάρτι και διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι η χώρα χρεοκόπησε. Αλλά δεν είναι δυνατόν να το αποδεχθούμε αυτό και κατηγορούμε όλους τους άλλους. Αφού ξέχασαν οι περισσότεροι τι έκαναν μέσα στο μεθύσι τους, ξαφνικά δε θέλουν να υποστούν και τις συνέπειες. Όχι μόνο μεγάλο μέρος του κόσμου αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα που μας έριξε στα… σκληρά ποτά και σήμερα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. «Ξυπνάτε» τους λέει ο Σαμαράς, αλλά που ορισμένοι βουλευτές. Νομίζουν ότι το πάρτι πρέπει να συνεχιστεί και κάνουν λες και δεν φταίνε για το μεθύσι. Και δεν είναι μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι τα πάρτι έχουν διάρκεια παντοτινή αρκεί να είναι… αριστερά. Άλλο το μεθύσι με ουίσκι κι άλλο με βότκα ή τουλάχιστον με κουβανέζικο ρούμι, σου λέει ο Τσίπρας. Όμως, το πάρτι έχει τελειώσει, αλλά μένει δυστυχώς ο πονοκέφαλος. Αυτό το άτιμο hangover μετά το άγριο μεθύσι της καλοπέρασης με δανεικά λεφτά, δε λέει να φύγει με τίποτε. Κι όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι βολεμένοι να συνεχίσουν το πάρτι, λεφτά δεν υπάρχουν για να αγοραστούν τα ποτά. Αλλά σιγά μην πτοηθούν οι βολεμένοι…. μπάρμαν. Δουλειά να υπάρχει…

2. Από την άλλη, όμως, φτάσαμε στο άλλο άκρο. Στο hangover που δε θυμόμαστε πως μας έκοψαν το… πέος. Τρία χρόνια μέτρα και συνεχίζουν. Από τα τρελά πάρτι με τα.. ποτά στα ακόμη πιο τρελά με τα μέτρα. Ως που θα πάει αυτή η κατάσταση και γιατί να φταίει πάντα ο διψασμένος που του δίνεις να πίνει συνέχεια και στο τέλος το κόβεις μαχαίρι; Αλλά δυστυχώς το σημερινό hangover είναι πολύ χειρότερο από το προηγούμενο και είναι πιο πιθανό να ξυπνήσουμε νεκροί παρά με πονοκέφαλο.

Κάπως έτσι η Ελλάδα ζει από το ένα μεθύσι στο άλλο, χωρίς περίοδο προσαρμογής και χωρίς ελπίδα ότι όλα θα περάσουν σαν ένα κακό όνειρο. Μόνη ελπίδα, αυτοί οι τρεις – τέσσερις… ξενέρωτοι, που δεν ήπιαν γουλιά και που σήμερα κάνουν προσπάθειες να επαναφέρουν το μέτρο, να φωτιστούν και να βρουν καλύτερες λύσεις. Αλλιώς, το ποτό θα γίνει σίγουρο δηλητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα