Συμβιβαστική λύση για τις δημόσιες δαπάνες ψάχνει ο Ομπάμα

11:07 4/3/2013 - Πηγή: Antinews

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ψάχνει για συμβιβαστική λύση που θα σώσει την χώρα από την ύφεση, μετά την αποτυχία συμφωνίας που θα ανέκοπτε την ισχύ των αυτόματων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, ύψους 85 δισ. δολαρίων σε ορίζοντα επταμήνου. Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές να συνεργαστούν για την εύρεση λύσης, ειδικά στους τομείς του Medicare και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ομπάμα

θα προτείνει σήμερα την Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ ως επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου. Η Μπάργουελ είναι πρόεδρος του Walmart Foundation και βετεράνος του Λευκού Οίκου από την εποχή του Μπιλ Κλίντον.

Οι περικοπές τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και σημαίνουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι απειλούνται με μειώσεις μισθών, άδεια άνευ αποδοχών, ακόμα και με απόλυση, ενώ, όπως επισημαίνουν αναλυτές, θα υπάρξουν επιπτώσεις στη λειτουργία σχολείων, αεροδρομίων και άλλων υπηρεσιών. Το Κογκρέσο έχει προθεσμία μέχρι τις 27 Μαρτίου για να βρει λύση για τις δημόσιες δαπάνες. Ο Ομπάμα πάντως ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για αύξηση της φορολογίας των πλουσίων, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό «κάθε φορά να καταφεύγουν σε προσωρινές λύσεις» και πως πρέπει επιτέλους να «λυθούν οριστικά αυτά τα ζητήματα».

http://www.reuters.com/article

Keywords
Τυχαία Θέματα