Δυσαρεστημένος ο Σαμαράς από το ύφος και ήθος στην ΕΡΤ

09:02 4/3/2013 - Πηγή: Antinews

Μισή παραίτηση, μισή απόλυση συνιστά η αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου από τη θέση του στο Ραδιομέγαρο. Μπορεί ο Νίκος Σίμος να κατέθεσε την παραίτησή του στον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου επικαλούμενος τα περί παρεμβάσεων στο έργο του από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ωστόσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο

λόγος είναι μια σειρά λαθών στην άσκηση της εξουσίας στην ΕΡΤ όπως π.χ. το θέμα των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα τη βουβή ταινία που προβλήθηκε στην οθόνη με την κάλυψη της επίσκεψης Ολλάντ.

Ωστόσο, αυτό που ζήσαμε επί θητείας του κ. Σίμου μάλλον δεν έχει προηγούμενο. Και δε φταίει μόνο αυτός. Τη μια αρνητικός πρωταγωνιστής γίνεται ο πρόεδρος κ. Τέλης, την άλλη κάτι περίεργοι τύποι που μπήκαν στο δ.σ. κατόπιν υπόδειξης των κομμάτων, την άλλη ο Αιμίλιος Λιάτσος και ο «αέρας» του life style που έφερε. Τη μια είχαμε σκοτωμό για την κ. Στάη, αν θα έχει δελτίο ή όχι, λες και χάθηκαν οι καλοί δημοσιογράφοι. Τσακωμοί με τον κ. Λιάτσο, στη συνέχεια τα ξαναβρήκαν, τα ξαναχάλασαν, τα ξαναβρήκαν και το σήριαλ συνεχίστηκε για καιρό.

Μετά είχαμε το σκηνικό με την πρωινή ζώνη και τα τερτίπια του Συριζαίου κ. Αρβανίτη. Συνεχίστηκε με προσλήψεις ειδικών συμβούλων με 3.500 ευρώ το μήνα, μετά η απομάκρυνση των συμβασιούχων και μια σειρά άλλα θέματα που δε μας έκαναν να πλήξουμε. Και μια ΕΡΤ που ενώ είχε τη χρυσή ευκαιρία να παίξει σοβαρό ρόλο στην ενημέρωση απέναντι σε ξεπουλημένα ιδιωτικά κανάλια, να σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες και βιλαέτια που έχουν στήσει στη Μεσογείων.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς είναι δυσαρεστημένος από το τρελό πάρτι που συνεχίζεται στην Αγία Παρασκευή με τις μικτές παραγωγές και τις εξωτερικές αναθέσεις που δεν συγχωρεί ο σφικτός προϋπολογισμός που περιμένει την έγκριση της ομάδας Σταϊκούρα για το 2013.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα έσοδα από το ανταποδοτικό εμφανίζονται μειωμένα κατά 70 εκατ. ευρώ εξαιτίας τόσο της απόδοσης του 25% (28,5 εκατ. ευρώ) στο ΛΑΓΗΕ (ενέργεια) είτε εξαιτίας της μείωσης των εσόδων της ΔΕΗ.

Για τις ανάγκες του ψυχαγωγικού, επιμορφωτικού, πολιτιστικού προγράμματος προβλέπεται κονδύλι ύψους 21,8 εκατ. ευρώ τη στιγμή που πριν δυόμιση χρόνια η ΕΡΤ υπολόγιζε για προγράμματα ψυχαγωγίας το ποσό των 80 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως αυξημένο εμφανίζεται το κονδύλι της ενημέρωσης (30 εκατ. ευρώ), στην οποία επιστρέφουν οι δαπάνες για αθλητικά προγράμματα. Στον κωδικό «άλλες λειτουργικές δαπάνες» για τη μεν ενημέρωση προϋπολογίζονται 6,5 εκατ. ευρώ, για τη δε γενική διεύθυνση προγράμματος 11 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα