Συγκλονιστικά στοιχεία για την δολοφονία του Φύσσα

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για το πώς οι Χρυσαυγίτες συνεννοούνταν για να καλύψουν όσο μπορούν τα νώτα.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα και λίγους μήνες πριν ξεκινήσει η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης το κατηγορητήριο «δένεται» ακόμη περισσότερο.

Αποκαλύπτεται ότι από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

γνώριζε, είχε ειδοποιηθεί και έπαιρνε τα μέτρα της. Και καταρρίπτεται η άποψη του Μιχαλολιάκου και της παρέας του ότι δεν γνώριζαν τον Ρουπακιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ έχουν ξεκινήσει οι προσαγωγές υπόπτων αλλά και οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, υπήρξε συνομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού με το πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης Σωτήρη Δεβελέκου στον οποίο δίνει οδηγίες για το τι θα πει στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως γράφει το Έθνος ο έμπιστος βουλευτής του Μιχαλολιάκου είχε τηλεφωνήσει στον οδηγό του αρχηγού και του δίνει την εντολή να ισχυριστεί στην Αστυνομία ότι δεν ξέρει, δεν έχει δει τον Ρουπακιά. Το τηλεφώνημα φαίνεται να έχει γίνει από τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ και στις «οδηγίες» συμμετέχουν και άλλα άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος:

·Σ. Δεβελέκος: Ναι;

·Γ. Λαγός: Άμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτού του μαλάκα, δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει. Εντάξει;

·Σ. Δεβελέκος: Εντάξει, εντάξει.

·Γ. Λαγός: Κάτσε να σου πω κάτι, εδώ λένε οι υπόλοιποι να μην πας. Μην πας. (φωνή από το βάθος: πες του ότι είναι ... ακατάληπτο αλλά φαίνεται να ακούγεται η λέξη ύποπτος)

·Γ. Λαγός: Και εγώ αυτό λέω, με αυτό το σκεπτικό του είπα να πάει. Aστο, άστο Σωτήρη πήγαινε κανονικά, όπως είπαμε, εντάξει, απλά να πεις ότι δεν τον ξέρεις τίποτα, εντάξει; Δεν τον γνωρίζεις αυτόν αν σε ρωτήσουν και ότι ασχολείσαι με άλλα πράγματα, με τα κεντρικά μας, με το Μέτωπο Νεολαίας, δεν ασχολείσαι με την (ακατάληπτο) ξέρω ‘γω. Εντάξει;

·Σ. Δεβελέκος: Εντάξει. Δεν τον ξέρω λοιπόν, να πάω;

·Γ. Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, δεν το ξέρεις. Ναι.

Εν τω μεταξυ, σύμφωνα με το the toc, ένα χρόνο μετά, η ανάλυση εκείνων των επικοινωνιών έχει προχωρήσει, δίνοντας ακόμη περισσότερα στοιχεία, που θα παρουσιαστούν από τις δικαστικές αρχές στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης. Από την έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) προκύπτει ότι στο σημείο της συμπλοκής βρίσκονταν αρχικά τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τους Αναστάσιο Μ., Αθανάσιο Α., Σταύρο Σ. και Γιάννη Α.. Προέκυψε επίσης ότι οι τέσσερις ενεργοποιούσαν τις κεραίες Αμφιάλη - Κερατσίνι και Ταμπούρια - Κερατσίνι, καθώς και ότι στο διάστημα από τις 21:41 μ.μ. έως και τις 22:45 μ.μ. πραγματοποίησαν διαδοχικά εξερχόμενες κλήσεις προς 10 άτομα που «συνέκλιναν», όπως αναφέρει στο πόρισμά της η ΔΑΕΕΒ, στο σημείο της συμπλοκής

«Οι προαναφερόμενοι επικοινωνούν με έτερα άτομα - χρήστες τηλεφωνικών συνδέσεων, τα οποία διαφαίνεται ότι συγκλίνουν μετέπειτα στον επίμαχο γεωγραφικό χώρο», αναφέρει στην έκθεσή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Π. Φύσσα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό, στις 00:37 π.μ. της 18ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή 30 λεπτά μετά την αιματηρή συμπλοκή στο Κερατσίνι.

Στο πόρισμά της η Αντιτρομοκρατική διαπιστώνει ότι: «Η υπ’ αριθμ. 69077... σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Λαγός Γιάννης, την 00:37 ώρα της 18 Σεπτεμβρίου 2013 δέχεται εισερχόμενο μήνυμα κειμένου (sms) από την υπ’ αριθμ. 69077... σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Μιχαλολιάκος Νικόλαος». Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Γιάννης Λαγός επικοινωνεί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Της επικοινωνίας Μιχαλολιάκου - Λαγού είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ του βουλευτή Πειραιά της Χ.Α. με τον επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Στο πόρισμά της η Αντιτρομοκρατική διαπιστώνει ότι «η υπ’ αριθμ. 21101... σταθερή τηλεφωνική σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Πατέλης Γιώργος κατά το χρονικό διάστημα από τις 21:20 μ.μ. της 17ης Σεπτεμβρίου (σ.σ. τρεις ώρες περίπου πριν από τη δολοφονία) και έως τις 02:04 π.μ. της 18ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί επικοινωνία προς την υπ’ αριθμ. 69.... σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Γιάννης Λαγός και εν συνεχεία επικοινωνεί λαμβάνοντας εισερχόμενες κλήσεις από αυτή».

Από τα στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων αποκαλύπτεται ο ρόλος της κατηγορουμένης ανθυπαστυνόμου Αν. Π., που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά. Προκύπτει συγκεκριμένα ότι πριν από τη συμπλοκή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Λ. Τσ., που συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων και είχε φυσική παρουσία στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Αλλά και μετά τον φόνο (το διάστημα, δηλαδή, από 00:21 έως 00:33) η ανθυπαστυνόμος συνομιλεί εκ νέου (σ.σ. δέχεται κλήση) με τον Λ. Τσ., ο οποίος βρίσκεται στο Κερατσίνι.

Εκτός των Λαγού, Πατέλη και Ρουπακιά, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση διαδραματίζει και άτομο ονόματι Γιώργος Στ. Πρόκειται για ασφαλιστικό σύμβουλο από την περιοχή του Μοσχάτου, ο οποίος το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου επικοινώνησε στις 23:28 με τον Γ. Πατέλη και στις 23:50 με τον Γιάννη Καζ. (σ.σ. βρισκόταν στο Ι.Χ. του Ρουπακιά, στη θέση του συνοδηγού).

Ο Γιάννης Καζ. δέχθηκε στις 23:36 της 17 Σεπτεμβρίου κλήση από τον Γιώργο Ρουπακιά. Μετά από 24 λεπτά, ο δεύτερος έμπηξε το μαχαίρι του στο στήθος του Παύλου Φύσσα...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα