To «κορίτσι» του Πούτιν «αυτοκράτειρα» των μίντια

Η Αλίνα Καμπάεβα, χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής και γνωστή για την υποτιθέμενη ερωτική της σχέση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, «δέχτηκε» να αναλάβει τη διεύθυνση του τεράστιου ρωσικού ομίλου φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης National Media Group (NMG), όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της μιντιακής αυτοκρατορίας. Η 31χρονη βουλευτής του κόμματος του Κρεμλίνου «Ενωμένη Ρωσία» διηύθυνε από το 2008 το συμβούλιο εποπτείας του NMG, το οποίο ιδρύθηκε το 2008 από τον Γιούρι

Κοβαλτσόφ, άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Πούτιν. Εκτός όμως από μια τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίαζε, η Καμπάεβα δεν έχει καμία εμπειρία από μίντια.

Η αυτοκρατορία των φιλοκυβερνητικών ρωσικών μέσων ενημέρωσης περιλαμβάνει τα δίκτυα REN-TV και Piaty Kanal, τις εφημερίδες Izvestia και Tvoi Den, τον ραδιοφωνικό σταθμό Rousskaia Sloujba Novostei και ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Pervy Kanal και του στούντιο Art Pictures, το οποίο διευθύνεται από τον σκηνοθέτη Φίοντορ Μπονταρτσούκ. Ο Γιούρι Κοβαλτσόφ, ο οποίος είναι και πρόεδρος της τράπεζας Rossiya, περιλαμβάνεται στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση και την προσάρτηση της Κριμαίας.

Η προσωπική ζωή του προέδρου της Ρωσίας θεωρείται ένα θέμα ταμπού για τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Το 2008, η εφημερίδα Moskovski Korrespondent τόλμησε να γράψει ότι ο Πούτιν πήρε κρυφά διαζύγιο για να παντρευτεί την Καμπάεβα. Λίγο καιρό αργότερα, η εφημερίδα ανακοίνωσε την διακοπή της κυκλοφορίας της. Ο Πούτιν είχε διαψεύσει δημόσια τις φήμες. Τον Απρίλιο του 2013, ανακοίνωσε το διαζύγιό του από την σύζυγό του Λιουντμίλα, έπειτα από 30 χρόνια έγγαμου βίου.

http://www.theguardian.com/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα