Στους πόλους ανομίας ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ

10:01 5/2/2013 - Πηγή: Antinews

Μεγάλη Αναταραχή…υπέροχη κατάσταση που έλεγε και ο Σύντροφος Μάο.

Κάπως έτσι φαίνεται πως βαδίζουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, χαράσσοντας μία στρατηγική που πατάει πάνω σε πόλους κοινωνικών αναταραχών και βίας.

Έχουμε και λέμε:

1. Αγρότες

Από τον Ορχομενό ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε πως το αγροτικό κίνημα «θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σ’ αυτήν την άδικη πολιτική που καταστρέφει τη χώρα». Μίλησε για “αποικία χρέους’, προτείνοντας πάγωμα στην φορολογία.

Δε πρέπει

να λησμονούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα οξύνει τους τόνους λαϊκισμού προς τους Αγρότες, μιας και ξέρει πως υστερεί σημαντικά σε επιρροή στην περιφέρεια.

2. Φοιτητές

Είναι δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλλευτεί την αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού χάρτη της χώρας και θα ποντάρει και πάλι στον λαϊκισμό. Είναι προφανές πως θα επιμείνει στην ανέξοδη πολιτική των Πανεπιστημίων που παράγουν ανέργους, υποθάλποντας ένα φοιτητικό κίνημα ανακατεμένο με εξωκοινοβουλευτική αριστερά, μπαχαλάκηδες και αντι-εξουσιαστές. Δε πρέπει να ξεχνάμε πως και το καθηγητικό κατεστημένο των ΑΕΙ-ΤΕΙ συνιστά προνομιακό πεδίο του. «Το σχέδιο ‘Αθηνά’ συγγράφει το τέλος του μαζικού πανεπιστημίου με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

3. Ναυτεργάτες

Στο πλαίσιο της συνολικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει ο Σύριζα δε θα μπορούσε παρά να στηρίξει και έμπρακτα την απεργία. Οι πρόσφατες συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με Έλληνες Εφοπλιστές τον κάνουν βέβαια και πιο προσεκτικό αφού στην ανακοίνωση δίνουν βάση “στην διαδικασία της διαβούλευσης” (sic).

4. Συγκοινωνίες

Συντεταγμένα αλλά διακριτικά στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις απεργίες των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Ίσως παίζει ρόλο πως όντως κούρασαν και ταλαιπώρησαν τον κόσμο, αλλά και το γεγονός πως το Σωματείο (metro) ελέγχεται από την Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Σε κάθε περίπτωση ποντάρει και σε αυτό το κίνημα.

5. Θύλακες Τρομοκρατίας

Στην τρομοκρατία…δεν υπάρχουν αδιέξοδα για να παραφράσω μία γνωστή φράση. Με άλλα λόγια δεν νοείται κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου να δίνει περισσότερη βαρύτητα στα ανθρώπινα “δημοκρατικά” δικαιώματα των νέων που πήγαν να δημιουργήσουν νέους θύλακες τρομοκρατίας.

Σε αυτούς τους πέντε πόλους ανομίας ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ξέρουν καλά οι διαλεκτικοί του χώρου πως την ιστορία την γράφουν οι δυναμικές μειοψηφίες.

Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι πως …όσοι ψήφισαν τον Σύριζα, αποτελούν τους βολεμένους, ή αλλιώς αυτούς που καναπεδάτοι έφτιαχναν τη μεγάλη συναινετική σούπα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Θ.

Keywords
Τυχαία Θέματα