Κέρδισε το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός

22:11 4/2/2013 - Πηγή: Antinews

Νικητής και στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 72-67, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Σε ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟ προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τον ρυθμό, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη

και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και επομένως και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ενδιαφέρον το ματς, είχε εναλλαγές στο σκορ αλλά και τον ρυθμό, ουσιαστικά κρίθηκε στο 71-60 λίγο πριν το τέλος. Καθοριστική ήταν η απουσία ποιοτικών εναλλακτικών λύσεων από πλευράς Παναθηναϊκού. Σπανούλης και Περπέρογλου ήταν οι στυλοβάτες του Ολυμπιακού. Κορυφαίος ο Παπανικολάου σε άμυνα και επίθεση, σπουδαίος ο Λο επιθετικά, ο Χάινς αμυντικά και στα ριμπάουντ. «Σόφο» και Διαμαντίδης έδειξαν τη μεγάλη τους κλάση από πλευράς ΠΑΟ, αλλά δεν βρήκαν συμπαραστάτες, πλην του Τσαρτσαρή που προσπάθησε.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος συνόδευσε την ομάδα του στο ΣΕΦ και κάθισε στον πάγκο των «πράσινων», συνομίλησε για λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού με τον πρόεδρο των γηπεδούχων, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν θερμή χειραψία. Την Κυριακή θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι οι “αιώνιοι” για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Κύπελλο.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-33, 58-52, 72-67 Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (6 ριμπάουντ), Λο 12 (1), Άντιτς 2, Σπανούλης 11 (7 ασίστ), Περπέρογλου 10 (2), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 4, Μαυροειδής, Πάουελ 5 (3 κοψίματα), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11 (6ριμπάουντ), Παπανικολάου 9 (2) Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 14, Μπράμος, Ματσιούλις 4, Καπόνο 3 (1), Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 17 (6 ασίστ), Γκιστ 3, Μπανκς 2, Ξανθόπουλος 4, Σκορδίλης

Keywords
Τυχαία Θέματα