Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σαμαράς

Η εκτίμηση ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπό την καθοδήγηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου οδηγεί τη χώρα στα βράχια και πάει σε ρήξη κυριάρχησε στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, στον απόηχο της πρωτοφανούς κίνησης της Ντόρας Μπακογιάννη να τείνει χείρα βοηθείας στον Πρωθυπουργό, ζητώντας να τον συναντήσει, όπως και έγινε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σκιά της οργής πολλών βουλευτών της ΝΔ αλλά και μελών του Πολιτικού Συμβουλίου για την μικροκομματικής έμπνευσης κίνηση του Αλ. Τσίπρα να δεχθεί στο Μαξίμου την κόρη του Μητσοτάκη, νομίζοντας ότι θα πικάρει τον Σαμαρά, και το αίτημα της Μπακογιάννη που παίζει πολιτικά παιχνίδια, νομίζοντας ότι είναι αρχηγός, η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει την αντεπίθεσή της.

Η αντεπίθεση της ΝΔ ετοιμάζεται σε πολλά επίπεδα, τόσο σε θεσμικό με την αναμενόμενη επίσκεψη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με βασικό αίτημα την εθνική συνεννόηση, όσο και σε κοινωνικό με την συμμετοχή πολλών βουλευτών, μελών και στελεχών του κόμματος σε κινητοποιήσεις υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Η επισήμανση στο Πολιτικό Συμβούλιο ήταν σαφής: «Η ΝΔ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα σταθεί δυναμικά απέναντι στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση καταστροφική απομόνωση της Ελλάδας. Πρωτοβουλίες σε θεσμικό, κοινωνικό, αλλά και των πατριωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με την αναφορά κεντρικών στελεχών της ΝΔ που φοβούνται τα χειρότερα από τους ερασιτεχνισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Στην τρίωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου καταγράφηκε και ενόχληση για την κίνηση της Μπακογιάννη να πάει στο Μαξίμου (σ.σ. πολλοί διερωτήθηκαν γιατί ο Τσίπρας κάλεσε μια βουλευτή από τους 300, ενώ αρκετοί αναρωτήθηκαν για το τι παιχνίδι παίζει η Ντόρα σε αυτή τη φάση, τη στιγμή που η δημοσκόπηση της GPO για το Μέγκα, έδειξε ότι το 60% περίπου των νεοδημοκρατών δεν θέλουν αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ) η κοινή εκτίμηση ήταν ότι η χώρα οδηγείται στα βράχια και το κόμμα επ’ αυτού δεν θα μείνει άπραγο.

«Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι καθαρογράφεται συμφωνία Δεν ξεκινά τώρα η πραγματική διαπραγμάτευση τώρα κορυφώνεται η κοροϊδία του ελληνικού λαού. Δεν ξεκινά σήμερα η μάχη του κ. Τσίπρα για να μείνουμε στην Ευρώπη, σήμερα τελειώνει η ψευδαίσθηση ότι ο κ.Τσίπρας αγωνίζεται για την παραμονή μας στο ευρώ και την Ευρώπη. Σπρώχνει τη χώρα σε αδιέξοδο, ανεβάζει το λογαριασμό στα ύψη και οδηγεί σε ρήξη και καταστροφή» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν για τα συμπεράσματα του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η ΝΔ, αφού διερωτάται εάν αυτή ήταν τελικά η κρυφή ατζέντα των κυβερνώντων, επαναφέρει το αίτημα για εθνική συνεννόηση, όπως την έχει καταθέσει ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς εδώ και καιρό, αλλά το Μαξίμου κωφεύει!

Για τη ΝΔ είναι περίεργη και η σπουδή του Τσίπρα να δεχθεί την Μπακογιάννη την οποία και κατσάδιασε με σαλονάτο ύφος ο πρόεδρος του κόμματος, όταν κάλεσε να τον ενημερώσει: «Έπρεπε να με είχατε καλέσει πριν και όχι μετά» της είπε ορθά – κοφτά και συνομίλησε λίγο μαζί της κυρίως για να ακούσει τι είχε να του πει για τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό.

Ο Αντ. Σαμαράς έχει ανοικτή γραμμή με Βρυξέλλες και ενημερώνεται, ενώ το βράδυ της Δευτέρας συνομίλησε για μια ακόμη φορά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τα μηνύματα που έχει η ΝΔ δεν είναι θετικά, αλλά ενισχύουν το φόβο για όσα μπορεί να γίνουν στο προσεχές διάστημα.

M.A.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα