Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου - "Στοπ" σε Καμμένο από τους βουλευτές του για άρση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Χωρίς την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με "επίδικο" να άρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση, αποχώρησε από τη Βουλή ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια

της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, ο Π. Καμμένος ζήτησε την εν λευκώ εξουσιοδότηση των βουλευτών του για να αποσύρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν και όταν αυτός κρίνει. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πλειοψηφία δεν του έδωσε τέτοια "εντολή".

Εξερχόμενος ο κ. Καμμένος από τη συνεδρίαση, στάθηκε μόνο στην εμπλοκή που φαίνεται να υπάρχει στα Σκόπια και στο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αίσθηση όμως προκάλεσε ότι ενώ οι δημοσιογράφοι τον είχαν περικυκλώσει και κατέβαιναν τις σκάλες μαζί του από τον 1ο όροφο στο ισόγειο, ο ίδιος έλεγε "δεν ισχύουν οι διαρροές" χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε. Λίγα λεπτά μετά κυκλοφόρησε η πληροφορία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην εν λευκώ εξουσιοδότηση που ζήτηση από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Επίσης έγινε γνωστό ότι δεν θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε:

"Φαίνεται ότι υπάρχει εμπλοκή στη Βουλή των Σκοπίων", δήλωσε ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από την Επιτροπή Εξοπλισμών και μπαίνοντας στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή.

Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους, η εμπλοκή αυτή επηρεάζει και τη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε να εννοηθεί ότι η συνάντηση είναι στον αέρα και εξαρτάται από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Σκοπίων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το μεσημέρι είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την τελική στάση των βουλευτών και των υπουργών του κόμματος η οποία ξεκίνησε λίγο πριν της 14:00 με τη συμμετοχή της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, του Νίκου Μαυραγάνη (σ.σ. δεν είναι βουλευτής), του Β. Κόκκαλη, του Κώστα Ζουράρι, του Κ. Κατσίκη και του Θ. Παπαχριστόπουλου. Από τους υπουργούς που δεν είναι βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεν έχουν προσέλθει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ διήρκεσε μόλις μία ώρα και ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα λίγο πριν τις 15:00. Όπως επανέλαβε ο κ. Π. Καμμένος εξερχόμενος "φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα με 2-3 τροπολογίες στα Σκόπια και αν δεν λήξει εκεί το θέμα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα εδώ". Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωσή του για την πολυσυζητημένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα.

Βουλευτές των ΑΝΕΛ που μετείχαν στη σύσκεψη έλεγαν ότι παραμένουν "standby" τις επόμενες ώρες για τυχόν ενδεχόμενο να ξανασυνδριάσει το όργανο των ΑΝΕΛ.

"Δεν θα μείνουμε εδώ όλη μέρα"

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Π. Καμμένος. κάλεσε τους φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους στην αίθουσα και χαμογελώντας έδειχνε τον κ. Β. Κόκκαλη λέγοντας "να εδώ είναι και προχθές που λέγατε ότι έλειπε και έπινε καφέ στο Κολωνάκι, ήταν ο άνθρωπος στην Αχαΐα".

Συνεχίζοντας στον ίδιο ανάλαφρο τόνο ο κ. Π. Καμμένος, έδειξε και τις άδειες καρέκλες στο τραπέζι λέγοντας ότι "και για να μην λέτε ότι είναι άδειες για κάποιον άλλο λόγο η κα. Κουντουρά είναι κάπου μεταξύ Καναδά και Κίνας και ο Τέρενς το ίδιο". ξεκίνησε η συνεδρίαση στα γραφεία των ΑΝΕΛ.

Λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε απαντώντας σε ερώτηση ότι "προφανώς δεν θα μείνουμε εδώ όλη μέρα περιμένοντας το αποτέλεσμα στη Βουλή της πΓΔΜ, θα κάνουμε μία γενική συζήτηση". Διευκρίνισε ότι δεν θα κάνει δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης, ενώ είπε ότι είναι σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό χωρίς να δώσει κάποια άλλη πληροφορία για τη σημερινή συνάντησή τους.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρα – Καμμένου - Στοπ, Καμμένο,tsipra – kammenou - stop, kammeno