Στην Ολομέλεια τη Βουλής η συζήτηση για την ασυλία Α. Λοβέρδου

Απουσία των Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη ξεκίνησε η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης επί της άρσης ασυλίας των Α. Λοβέρδου, Αρ. Φωκά και Μάριου Σαλμά. Υπενθυμίζεται πως χθες η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους "έξι" πρόθυμους βουλευτές άπλωσαν ισχυρό πέπλο προστασίας πάνω σε Καμμένο

και Πολάκη οι οποίοι ζήτησαν να μην αρθεί η ασυλία τους.

"Θέλω την άρση της ασυλίας μου προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία για μένα" είπε ο κ. Λοβέρδος. Ο ίδιος τόνισε όπως η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε επί των ημερών του και κατέθεσε το σχετικό έγγραφο στην Βουλή.

Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας πρότειναν χθες κατά πλειοψηφία την άρση ασυλίας των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά, ενώ έδωσαν την ψήφο τους τόσο για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που ζήτησαν να μην αρθεί η ασυλία του, όσο και του πρώην κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου που επίσης ζήτησε το ίδιο.

Τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο κ. Καμμένος συνεχίζουν το "κρυφτούλι" ζητώντας να γίνει χρήση του άρθρου 86 του Συντάγματος για την υπουργική ασυλία, σύμφωνα με το οποίο για να παραπεμφθούν θα πρέπει να γίνει αίτημα στην Βουλή περί σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κ. Αρ. Φωκάς ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώ ζήτησε από τους συναδέλφους του να μην φύγουν από την Ολομέλεια για να παρακολουθήσουν την επίκαιρη επερώτηση του Πάνου Καμμένου για τις ενέργειες του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με τον διαγωνισμό έκδοσης διαβατηρίων.

Ο Μάριος Σαλμάς αναφέρθηκε εκτενώς στις κατηγορίες που του αποδίδουν οι εισαγγελικές αρχές σχετικά με την υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων. "Είδα την δικογραφία αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Ο ΕΟΠΥΥ είχε αποφασίσει ομόφωνα για την υπόθεση. Δεν υπάρχει καμία δική μου ανάμιξη. Από πού προκύπτει πως εγώ επηρέασα αυτές τις συμβάσεις;" είπε ο κ. Σαλμάς.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα