Στην δημοσιότητα ιστορικό ντοκουμέντο για τον Κέννεντι

21:22 1/2/2012 - Πηγή: Antinews

Σαράντα οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του προέδρου Kennedy, δόθηκε επιτέλους στη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων,  το συγκινητικό μήνυμα που απηύθυνε μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One ο Lyndon Johnson προς την μητέρα του νεκρού, Rose Kennedy:

«Προσεύχομαι στο Θεό να υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω. Και ήθελα να σας πω ότι όλοι θρηνούμε μαζί σας» λέει ο Johnson,

κι εκείνη του απαντά: «Σ’ ευχαριστώ. Σ’ ευχαριστώ πολύ. Ξέρω ότι αγαπούσες τον Τζακ (έτσι αποκαλούσαν τον JFK). Και αυτός αγαπούσε εσένα». Η σύζυγος του Johnson προσθέτει: «Αισθανόμαστε σαν χαμένοι…».

Οι συνομιλίες ηχογραφήθηκαν σε μαγνητοταινία διάρκειας δυο ωρών, την ώρα που το προεδρικό αεροπλάνο κατευθύνονταν από το Dallas στο Andrews Air Force Base, μεταφέροντας τον μόλις ορκισθέντα νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο συμπεριλαμβάνονται όλες οι συνομιλίες του πληρώματος, καθώς και όσων αξιωματούχων επέβαιναν στο αεροσκάφος τις δύσκολες εκείνες στιγμές.

Μεταξύ άλλων ακούγονται συζητήσεις για το πώς θα μεταφερθεί η σορός του προέδρου, με κάποιον να προτείνει να προσεγγίσει το αεροσκάφος κάποιο περονοφόρο όχημα, μόλις αυτό προσγειωθεί, ώστε να μεταφέρει το φέρετρο.

Η συγκεκριμένη μαγνητοταινία  έχει  γίνει δωρεά στο αμερικανικό Εθνικό Αρχείο, και είναι μια από δυο όμοιες που βρέθηκαν στα προσωπικά αντικείμενα του στρατηγού Chester Clifton, Jr, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως στρατιωτικός υπασπιστής του προέδρου Kennedy.

Ολόκληρη η ταινία μπορεί να ακουστεί εδώ: http://blog.wikimedia.org/2012/01/30/us-national-archives-wikimedia-release-jfk-assassination-discovery/

S.A.-BBC, USA Today, Wikimedia

Keywords
Τυχαία Θέματα