Ο κ. Παπαδήμος άλλαξε τις “κόκκινες γραμμές” με λαχανάκια Βρυξελλών

20:23 1/2/2012 - Πηγή: Antinews

Ο κ. Παπαδήμος έφυγε την Κυριακή για τις Βρυξέλλες παίρνοντας από τον Α. Σαμαρά και τους άλλους μια επιταγή, όχι λευκή αλλά γραμμένη με κόκκινο στυλό. Ήταν οι κόκκινες γραμμές, οι εντολές των τριών αρχηγών για το τι έπρεπε να ζητήσει ο κ. Πρωθυπουργός από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Όχι στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, όχι στις περικοπές

των επικουρικών, όχι σε νέα μέτρα που θα φέρουν την ύφεση σε εφιαλτικά επίπεδα.

Μέχρι στιγμής και ενώ εντείνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των δανειστών και της Τρόικας κανείς δεν ξέρει τι έκανε στο εξωτερικό ο κ. Παπαδήμος.

- Τι συμφωνίες έκανε;

- Τι έδωσε;

- Τι πήρε;

Κανείς δεν ξέρει.

Μάθαμε επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος είχε κατ΄ ιδίαν συνομιλία με την κ. Μέρκελ. Τι είπαν άραγε και ποιες κόκκινες γραμμές έθεσε;

Συνάντησε επίσης και διάφορους τεχνοκράτες προσκολλημένους στην Τρόικα ενώ έκανε κι ένα ταξιδάκι στη Φραγκφούρτη όπου συνάντησε τον Μ. Ντράγκι. Για τα ομόλογα της ΕΚΤ που γράφουμε αλλού του είπε τίποτα;

Και μετά από όλα αυτά γύρισε στην Ελλάδα όπου αντί να μιλάμε για τις δικές μας κόκκινες γραμμές, από προχθες μιλάμε για καταιγίδα μέτρων ενώ την Κυριακή οι εντολές ήταν ρητές. Όχι άλλα τυφλά μέτρα.

Το μόνο ορατό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα του ταξιδιού του κ. Παπαδήμου είναι ότι δεν πέτυχε απολύτως τίποτε, δεν έθεσε κανένα όρο, ούτε εκμεταλλεύτηκε το κακό κλίμα για τη Γερμανία μετά την ντροπιαστική πρόταση για δημοσιονομικό επίτροπο.

Αντιθέτως, η τρόικα ξεσπάθωσε και ζήτησε ακόμη χειρότερα μέτρα, φορολογικού κυρίως περιεχομένου που θα οδηγήσουν την οικονομία στο γκρεμό και τους πολίτες σε απόγνωση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που διαρρέουν από το Μαξίμου αντί να βάζει η Ελλάδα τις κόκκινες γραμμές τις βάζει τώρα … η Τρόϊκα που επιμένει στην μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και στην κατάργηση του 14ου μισθού και όλων των κλαδικών συμβάσεων. Δεν δέχεται επίσης κουβέντα για τις περικοπές στις επικουρικές, αλλά μας κάνει την χάρη να συζητά τον 13ο μισθό.  Προτείνει, επίσης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει με προνομιούχες μετοχές ή με κοινές χωρίς ψήφο.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τον κ. Παπαδήμο; Ανυπακοή στους ανθρώπους που τον έφεραν στη θέση που βρίσκεται ή… υπακοή στους πραγματικούς εντολείς του;

Ένα είναι σίγουρο:  Ακόμα και τον… ομορφάντρα της διαφήμισης να στέλναμε στις Βρυξέλλες θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε κι αυτό:

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός μεταφέρει εντολές στους … εντολείς του

Keywords
Τυχαία Θέματα