Στην αγορά τα Google Glasses για μια μέρα

Για μια μόνο ημέρα, στις 15 Απριλίου, θα διατίθενται στους καταναλωτές τα περίφημα Google Glasses, τα έξυπνα γυαλιά-υπολογιστές που συνδέονται στο διαδίκτυο. Η συσκευή θα κοστίζει 1500 δολάρια και η διάθεση θα είναι περιορισμένη –η Google πάντως διαθέτει ήδη ιστοσελίδα για όποιον θέλει να εγγραφεί ώστε να λάβει μια υπενθύμιση όταν έρθει η ώρα.

Είναι η πρώτη φορά που η συσκευή διατίθεται στο ευρύ κοινό. Μέχρι στιγμής, οι υπολογιστές… προσώπου έχουν πωληθεί μόνο στους Google

«Explorers», όσους δηλαδή τα δοκίμαζαν. Κάποιοι από αυτούς έγινα εξερευνητές μέσω των διαγωνισμών της Google, σχετικά με το τι θα έκαναν αν είχαν τα γυαλιά. Όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα Google Glasses θεωρήθηκαν το μέλλον των υπολογιστών, επικρίθηκαν όμως και εξαιτίας του ότι σκοτώνουν –κατά κάποιους- την ιδιωτική ζωή. Άνθρωποι που φορούσαν γυαλιά διώχθηκαν από μπαρ και εστιατόρια, έλαβαν πρόστιμα για απρόσεχτη οδήγηση και κέρδισαν το παρατσούκλι «Glassholes» (ένας συνδυασμός των λέξεων γυαλιά και μαλάκας).

Τα γυαλιά τοποθετούνται σε ένα ζευγάρι συμβατικών γυαλιών και τοποθετούν μια μικρή οθόνη πάνω από το δεξί μάτι του χρήστη. Ο χρήστης μπορεί με αυτά να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μπορεί απλά να κοιτάξει προς τα πάνω για να δει πράγματα όπως διευθύνσεις, κοινοποιήσεις και περιεχόμενο από εφαρμογές στην οθόνη. Ελέγχονται με τη φωνή ή με το μικροσκοπικό pad αφής στο πλάι.

Το πιο αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι μια μικρή κάμερα που μπορεί να καταγράψει βίντεο 720p ή να βγάλει φωτογραφίες. Δεν υπάρχει καμία ενδεικτική λυχνία που να δείχνει όταν η μηχανή είναι αναμμένη, αν και οι χρήστες υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό από τα φώτα της οθόνης. Η Google και οι Explorers λένε ότι είναι απαραίτητη περισσότερη εκπαίδευση και έκθεση για να διαλυθούν οι φόβοι περί ιδιωτικής ζωής και για να αγαπήσει την τεχνολογία το ευρύ κοινό. Η ημερήσια πώληση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των χρηστών. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν αυτό είναι καλό ή κακό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα