Στη Βουλή το θέμα του ΠΑΟΚ από Κ. Βελόπουλο- αυτοσυγκράτηση ζήτησε ο Γ. Γεωργαντάς

"Λάθος" χαρακτήρισε την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για ΠΑΟΚ και Ξάνθη ο πρόεδρος της "Ελλ. Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος ζητώντας από τον Πρωθυπουργό την αποπομπή του. Απαντώντας στα όσα είπε περί κινδύνου εθνικού διχασμού ο κ. Βελόπουλος ο υφυπουργός Εργασίας

Γιώργος Γεωργαντάς σύστησε αυτοσυγκράτηση στον δημόσιο διάλογο. Ενώ υπογράμμισε ότι "γνωρίζουμε ποια είναι τα εθνικά ζητήματα της χώρας οπότε δεν πρέπει να αναγάγουμε σε επίπεδο μεγαλύτερο από αυτό που είναι. Οι συνειρμοί και η συσχετίσεις καμία σχέση δεν έχουν με την Ελλάδα ως έθνος και ως χώρα. Να διαφυλάξουμε την ενότητα".

Η αναφορά Γεωργαντά ήρθε ως απάντηση στη σύνδεση που έκανε νωρίτερα ο Κ. Βελόπουλος των αντιδράσεων για ΠΑΟΚ και Ξάνθη με όσα συνέβησαν στην Γιουγκοσλαβία. "Ξέρετε πως διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία; Από την κόντρα του Ερυθρού Αστέρα με την Δυναμό Ζάγκρεμπ" είπε ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για την χορήγηση επιδόματος γέννησης.

"Μην χαμογελάς Τσακαλώτε"

Φέρνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής το θέμα που ανέκυψε χθες βράδυ με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη ο κ. Βελόπουλος είπε ότι η στάση του κ. Αυγενάκη είναι "εμπρηστική" και το όλο θέμα θα φέρει "εθνικό διχασμό". Μάλιστα όταν έκανε τον παραλληλισμό με όσα συνέβησαν στην Γιουσκοσλαβία απευθύνθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας "μην χαμογελάς κύριε Τσακαλώτε".

Και συνέχισε να πυροβολεί την κυβέρνηση επιρρίπτοντας ευθύνες λέγοντας "παίζεται με την μάζα με τον όχλο. Εγώ είμαι φίλαθλος. Δεν κάνω παρέα, δεν τρώω ούτε με τον Σαββίδη, ούτε με τον Μαρινάκη. Κι αυτοί επιχειρηματίες είναι. Δεν τους νοιάζει ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παοκ. Το θέμα είναι εθνικό. Τι θέλετε να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, στα Τέμπη; Αυτό το σενάριο παίζει η ΝΔ; Παίζεται ένα βρώμικο κι επικίνδυνο παιγνίδι κι αν δεν σταματήσει φοβάμαι θα συμβούν πολλά. Είναι εθνικό κι όχι οπαδικό το θέμα. Λέτε για την Ξάνθη. Ξέρετε που είναι; Στην Θράκη. Καταλαβαίνετε τι κάνετε; "

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα