Στη Βαυαρία ο Σαμαράς

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Βαυαρία, ενδεχομένως και εντός του τρέχοντος έτους, προαναγγέλλει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», η οποία, σε σημερινό αποκλειστικό της δημοσίευμα, επικαλείται πηγές της τοπικής Καγκελαρίας, που επιβεβαιώνουν σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς επιθυμεί να ταξιδέψει στην Βαυαρία για να μιλήσει με τον

πρωθυπουργό Ζεεχόφερ», ο οποίος δήλωσε προς την SZ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ευπρόσδεκτος και ότι η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και εντός του έτους, ενώ εμφανίστηκε πρόθυμος και να ανταποδώσει την επίσκεψη.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «κορυφαίοι πολιτικοί των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) έχουν ασκήσει δριμεία κριτική εναντίον της Ελλάδας, η οποία περνάει οικονομική κρίση» και οι «γερμανοελληνικές σχέσεις φέρονται επιβαρυμένες από την έναρξη της κρίσης. Ιδιαίτερα το CSU συνέβαλε σε αυτό με δραστικές δηλώσεις. Τώρα θέλει ο πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς, να ζητήσει κατανόηση από το CSU».

Η επαφή μεταξύ των δύο πλευρών έγινε, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον πρώην υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και νυν αντιπρόεδρο της τοπικής Βουλής Ράινχολντ Μπόκλετ. «Ο κ. Σαμαράς αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνομιλία με την Βαυαρία», δηλώνει ο κ. Μπόκλετ στην εφημερίδα.

Στο πρόσφατο συνέδριό τους, οι Χιστοανοκοινωνιστές, όπως επισημαίνει η SZ, χρησιμοποίησαν «πιο ήπιους τόνους» απέναντι στην Ελλάδα, με τον κ. Ζεεχόφερ να μιλάει για περισσότερο χρόνο και στήριξη στις μεταρρυθμίσεις. «Οι σύνεδροι αποφάσισαν όμως ομόφωνα να ζητηθούν κανόνες για την έξοδο κρατών – μελών από την Ευρωζώνη», διευκρινίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα