Στη Μαδρίτη και επισήμως ο έλεγχος της Καταλονίας

Και επισήμως πλέον η ισπανική κυβέρνηση αναλαμβάνει τον απευθείας έλεγχο της κυβέρνησης της Καταλονίας, έπειτα από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και τη συνακόλουθη εξουσιοδότηση του κοινοβουλίου στην κυβέρνηση του Rajoy να κυβερνήσει την Καταλονία απευθείας από τη Μαδρίτη.

Όπως μεταδίδει η ισπανική El Pais, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Soraya Sáenz de Santamaría, αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των καθηκόντων του προέδρου και του αντιπροέδρου της περιφερειακής

κυβέρνησης της Καταλονίας, σύμφωνα με τα βασιλικά διατάγματα που δημοσιεύτηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά τις απομακρύνσεις του Puigdemont και όλων των μελών της κυβέρνησης, η Soraya Sáenz de Santamaría θα παίξει ρόλο-"κλειδί" στο συντονισμό της μεταφοράς των διοικητικών αρμοδιοτήτων από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη.

Εν τω μεταξύ, εντείνονται τα μέτρα που αποφάσισε να αναλάβει η Μαδρίτη σε βάρος των αρχών της Καταλονίας, με πιο πρόσφατη εξέλιξη την απομπομπή του Αρχηγού της Καταλανικής Αστυνομίας. Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα την απόλυση του Αρχηγού της Αστυνομίας της Καταλονίας, Trapero. Πρόκειται για μέρος των μέτρων που λαμβάνει εφαρμόζοντας το άρθρο 155 του Συντάγματος, παίρνοντας δηλαδή τον έλεγχο της Καταλονίας.

Χθες, Παρασκευή, ο Rajoy είχε απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον διοικητικό διευθυντή της περιφερειακής αστυνομίας, των λεγόμενων "Mossos d'Esquadra" καθώς και μέλη της περιφερειακής διοίκησης της Καταλονίας, μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του περιφερειακού κοινοβουλίου.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα