Συνελήφθη 29χρονος για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο - σε εξέλιξη έρευνες στην Αθήνα

Συνελήφθη 29χρονος ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου στις 25 Μαΐου 2017, όπως μεταδίδει το skai.gr. Ο συλληφθείς εμπλέκεται και στην υπόθεση της αποστολής των "τρομοδεμάτων" στο υπουργείο

Οικονομικών της Γερμανίας και σε οργανισμούς της ΕΕ, τον Μάρτιο του 2016.


Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση νέων ομάδων "αντάρτικου πόλης", σημειώνει το vima.gr. Στην κατοικία του 29χρονου βρέθηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, πιστόλια και εκατοντάδες σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", ο 29χρονος, ο οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση τουλάχιστον επί δύο εβδομάδες, συνελήφθη ενώ έβγαινε από διαμέρισμα στην οδό Αχαρνών που είχε μισθώσει με πλαστή ταυτότητα. Φέρεται δε να μετέφερε από το εν λόγω διαμέρισμα πιθανότατα προς άλλο κρησφύγετο όπλα, σφαίρες και εκρηκτικά.

Έρευνες από την Αντιτρομοκρατική γίνονται στο πατρικό του σπίτι, στο διαμέρισμα που είχε μισθώσει και στο σπίτι ενός φίλου του που επισκεπτόταν συχνά.

Ο 29χρονος μέχρι και πριν από δυο χρόνια είχε συναντήσεις και έκανε επισκέψεις στα φυλακισμένα μέλη στις Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την τελευταία διετία είχε εξαφανιστεί και προφανώς περάσει στην παρανομία.

Πιθανολογείται ότι ο ίδιος κατασκεύασε και ταχυδρόμησε τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα. Εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχουν και συνεργοί ωστόσο, θα προκύψουν από αξιοποίηση και ανάλυση των ευρημάτων που θα προκύψουν από την διερεύνηση των στοιχείων.

Το 2011 είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επεισόδια με την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.

Από την έκρηξη που είχε προκληθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος είχε διακομισθεί στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλευόταν τους επόμενους τρεις μήνες.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα