Στα όρια του εμφυλίου πολέμου το ΠΑΣΟΚ

17:02 4/1/2012 - Πηγή: Antinews

Στα όρια του εμφυλίου πολέμου και της διάσπασης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ καθώς οι πληροφορίες που έρχονται για τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου συγκλίνουν στο γεγονός ότι προτίθεται και να μη φύγει από το προσκήνιο και να παραδώσει το δαχτυλίδι στον Ευ. Βενιζέλο. Διαρχία δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ

προκειμένου να μείνουν και οι δυο πόλοι ευχαριστημένοι.

Η πληροφορία αυτή, εφόσον είναι πραγματική, επιβεβαιώνει τα σενάρια περί συμφωνίας που είχε γίνει μεταξύ των δύο πολιτικών πέρυσι τον Μάιο όταν ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών με την προϋπόθεση να διαδεχθεί τον κ. Παπανδρέου όταν τεθεί τέτοιο θέμα.

Ωστόσο, το σενάριο της διαρχίας αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους υπόλοιπους δελφίνους, δηλαδή τον Α. Λοβέρδο, την Α. Διαμαντοπούλου και τον Μ. Χρυσοχοϊδη, όπως φυσικά και τον Γ. Ραγκούση.

Ειδικά ο υπουργός Υγείας, ο οποίος φαίνεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δε θα αποδεχόταν σε καμιά περίπτωση να μπει μπροστά ο Ευ. Βενιζέλος και κυρίως να μην ερωτηθεί ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μέσω ανοικτής ψηφοφορίας.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πρόσφατα ότι με τον κ. Βενιζέλο δεν είναι εχθροί αλλά φίλοι 40 χρόνια, θέλοντας προφανώς να προκαταλάβει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Η σύγκρουση αναμένεται μέχρις εσχάτων και χωρίς… αβρότητες αν κρίνει κανείς από τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν μερικοί ότι αν ο κ. Παπανδρέου δε δρομολογήσει τις εξελίξεις θα τον ανατρέψουν οι βουλευτές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα