Στα επτά τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

08:00 1/3/2020 - Πηγή: Antinews

Σε επτά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας.

Εκτός από την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη , του παιδιού της και άλλων δύο γυναικών στην Αθήνα ανακοινώθηκαν χθές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2.

«Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς

στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ».

Β.Κικίλιας: Δεν χρειάζεται ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός

«Δεν χρειάζεται ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός» τόνισε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του πριν από λίγο στο νοσοκομείο "Σωτηρία", ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό .

Ο υπουργός επισήμανε ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ: Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συγχρωτισμού και άμεση ενημέρωση του ΕΟΔΥ για να λάβει τις κατάλληλες συμβουλές, εφόσον κάποιος έχει ύποπτο ιστορικό είτε ταξιδιού στην Ιταλία είτε σε σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αναφερόμενος στα 7 κρούσματα είπε ότι μέχρι σήμερα όλοι είναι καλά καθώς έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα. Επικαλέστηκε το ιατρικό απόρρητο και δεν θέλησε να αποκαλύψει σε ποια νοσοκομεία νοσηλεύονται οι θετικοί στον κοροναϊό ασθενείς, ενώ ζήτησε να υπάρξει σεβασμός καθώς αυτοί οι άνθρωποι ήδη δέχονται μεγάλη ψυχολογική πίεση στην απομόνωση όπου παρακολουθούνται.

Τέλος εξήρε τις προσπάθειες του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία αναφοράς και έκανε λόγο για επαγγελματισμό και καλή δουλειά.

Ανανεωμένα δεδομένα για τον νέο κοροναϊό και την ταχέως εξελισσόμενη επιδημία

Από τα τέλη Δεκεμβρίου που διαπιστώθηκαν τα πρώτα κρούσματα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 90.000 κρούσματα και 2.900 θάνατοι από τη νόσο (Covid-19) που προκαλεί ο νέος κοροναϊός (SARS-CoV-2). Το 95% των κρουσμάτων και το 97% των θανάτων έχουν σημειωθεί στην Κίνα, όμως η νόσος έχει πλέον εξαπλωθεί σε περισσότερο από 60 χώρες με αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο, μέσα σε δύο μήνες, έχουν δημοσιευθεί περισσότερο από 400 άρθρα σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά, φαινόμενο που διαπιστώνεται για πρώτη φορά στην ιατρική βιβλιογραφία και υποδηλώνει τη σημαντική κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας και των υγειονομικών δομών σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολύ πρόσφατα άρθρα στα περιοδικά JAMA και New England Journal of Medicine παρέχουν επικαιροποιημένες πληροφορίες για τον ιό, επιδημιολογικά και κλινικά δεδομένα της λοίμωξης, καθώς και την πρόοδο που έχει γίνει στη διάγνωση, θεραπευτική αντιμετώπιση και πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της επιδημίας.

Ο ιός

Πρόκειται για έναν νέο βήτα-κοροναϊό με δυνατότητα μετάδοσης μεταξύ των ανθρώπων. Το γονιδίωμα του ιού, το οποίο αναλύθηκε πλήρως μέσα σε λίγες μέρες, ομοιάζει γενετικά με αντίστοιχο ιό των νυχτερίδων, ενώ θεωρείται ότι μεταφέρθηκε στον άνθρωπο από κάποιο ενδιάμεσο ξενιστή, πιθανότατα τον φολιδωτό μηρμυγκοφάγο. Ο ιός έχει υψηλή συγγένεια για συγκεκριμένο υποδοχέα στην επιφάνεια των κυττάρων μας (ACE2) μέσω του οποίου διεισδύει και προκαλεί τη λοίμωξη, αναφέρει ο κ. Δημόπουλος. Η υψηλότερη έκφραση αυτού του υποδοχέα σε άντρες στην Κίνα μπορεί να εξηγεί την μεγαλύτερη νοσηρότητα των ανδρών σύμφωνα και με τα ως τώρα κλινικά δεδομένα. Ερωτήματα όπως πώς προέκυψε αυτός ο ιός, γιατί έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από τους προηγούμενους κοροναϊούς και ποιοι είναι οι καλύτεροι στόχοι για την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών, αναμένεται να απαντηθούν στο άμεσο μέλλον.

Κλινικά χαρακτηριστικά

Η λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό εκδηλώνεται με μη ειδικά συμπτώματα όπως πυρετός (90%), βήχας (80%), κόπωση ή μυαλγίες (περίπου 20%). Λιγότερο συχνά συμπτώματα είναι κεφαλαλγία, πονόλαιμος, έμετος και διάρροια. Η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι περίπου τα 50 έτη και ο αριθμός των παιδιών κάτω των 15 ετών που έχουν προσβληθεί είναι μικρός. Εργαστηριακά ευρήματα των ασθενών είναι η λεμφοπενία, οι αυξημένοι δείκτες φλεγμονής και τα αμφιτερόπλευρα διηθήματα στους πνεύμονες στην ακτινογραφία ή την αξονική θώρακος. Γενικά, 20% των ατόμων που θα νοσήσουν θα έχουν σοβαρά συμπτώματα και οι μισοί από αυτούς μπορεί να χρειαστούν μηχανική υποβοήθηση της αναπνοής. Η σοβαρότητα της λοίμωξης όμως ποικίλει και μάλιστα θεωρείται ότι εκτός της επαρχίας Ουχάν τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί είχαν πιο ήπια κλινική πορεία. Οι αποκλίσεις αυτές είναι συνέπεια της αναφοράς περιστατικών σε πραγματικό χρόνο, ώστε να συγκεντρωθούν επιστημονικά δεδομένα. Καθώς υπάρχει σημαντικός αριθμός ασθενών με ήπια συμπτώματα φαίνεται ότι η βαρύτητα της λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό ομοιάζει με σοβαρή εποχική γρίπη. Επομένως, μπορούμε να προβλέψουμε ότι τελικά θα αποδειχθεί ότι η θνητότητα από τον νέο κοροναϊό θα είναι περίπου ίδια με αυτή του ιού της γρίπης δηλαδή γύρω στο 0,1%.

Διάγνωση

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται έχει σημασία για τους κλινικούς γιατρούς η θέσπιση κριτηρίων για τα ύποπτα κρούσματα ώστε να απομονώνονται και να αντιμετωπίζονται εγκαίρως. Αρχικά αυτό περιελάμβανε άτομα που είχαν επισκεφθεί την Κίνα και είχαν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού. Η αύξηση των κρουσμάτων όμως σε διάφορες χώρες του κόσμου όπως η Ιταλία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, αλλά και η ανεύρεση κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν είχαν ταξιδέψει εκτός χώρας και δεν είχαν γνωστή επαφή με ύποπτο κρούσμα, αναμένεται να αλλάξει τις οδηγίες αυτές. Η διάγνωση γίνεται με μοριακή μέθοδο, αλλά για την αντιμετώπιση της επιδημίας θα πρέπει να αυξηθούν οι διαγνωστικές δυνατότητες σε όλες τις χώρες με τη χρήση απλούστερων μεθόδων.

Πρόληψη

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στην πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης και η μέθοδος της καραντίνας που εφαρμόσθηκε εκτεταμένα στην Κίνα οδήγησε σε περιορισμό των κρουσμάτων. Η γενίκευση όμως της μεθόδου αμφισβητείται με τρανό παράδειγμα την εξάπλωση της λοίμωξης στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess όταν τέθηκε σε καραντίνα. Επιπλέον, από τη στιγμή που η λοίμωξη μεταδίδεται σε μια χώρα σε άτομα χωρίς ιστορικό ταξιδιών ή επαφής με γνωστά κρούσματα, μπορεί να ενδείκνυνται πρακτικές μείωσης της έκθεσης όπως η απομόνωση των ασθενών, το κλείσιμο των σχολείων και ο περιορισμός των μη αναγκαίων μετακινήσεων. Σημαντικό θέμα όμως είναι και η προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αναλαμβάνει τη φροντίδα των ασθενών, καθώς τα ποσοστά λοιμώξεων και η αναμετάδοση της λοίμωξης σε εργαζομένους στο χώρο της υγείας είναι μεγάλη. Το προσωπικό θα πρέπει να φορά συγκεκριμένο εξοπλισμό και να είναι εκπαιδευμένο στο σωστό χειρισμό του.

Θεραπεία

Προς το παρόν, η θεραπεία της νόσου είναι υποστηρικτική. Διάφορα αντιϊικά φάρμακα όπως η ρεμντεσιβίρη, ο συνδυασμός λοπιναβίρη/ριτοναβίρη, η χλωροκίνη και πρόσφατα η φαβιλαβίρη έχουν χρησιμοποιηθεί χωρίς όμως αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη δοκιμάζοντας τόσο παλαιότερα όσο και νέα σκευάσματα για την αντιμετώπιση της λοίμωξης. Επιπλέον 11 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται σε εξέλιξη και μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η φάσης 1 μελέτη για ένα από αυτά. Η ανοσοσφαιρίνη από άτομα που έχουν θεραπευθεί είναι επίσης μια υποψήφια θεραπεία, ιδίως για πρώιμη παρέμβαση. Με βάση μελέτη από την Κίνα, ο μέσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων ως τη νοσηλεία κυμαίνεται στις 9-12 ημέρες, διάστημα όπου η εφαρμογή θεραπευτικών πρακτικών μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων.

«Η επιδημία της λοίμωξης από τον νέο κορονϊό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δεν υπάρχει όμως προηγούμενο στην ιστορία αναφορικά με την ταχύτητα συγκέντρωσης επιστημονικών δεδομένων και γνώσης που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη τόσο πρωτοκόλλων και παρεμβάσεων έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης των ασθενών όσο και αποτελεσματικών φαρμάκων και ασφαλών εμβολίων», καταλήγει ο κ. Δημόπουλος.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο

Νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα και πρώτοι θάνατοι στις ΗΠΑ και την Αυστραλία: η επιδημία του νέου κοροναϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες στον κόσμο

Οι νεκροί έχουν φτάσει σχεδόν τους 3.000 σε όλον τον κόσμο, με σύνολο 87.500 κρουσμάτων σε 60 χώρες. Από αυτά πάντως, σχεδόν τα 80.000 κρούσματα και οι 2.870 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Κίνα, τη χώρα όπου η οικονομική δραστηριότητα έχει παραλύσει από τα τέλη Ιανουαρίου, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Πέραν της επαρχίας Χουμπέι –η οποία αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας– στην υπόλοιπη χώρα αρχίζει να εμφανίζεται και πάλι κάποια δραστηριότητα: χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μποτιλιαρίσματα που παρατηρήθηκαν στις ώρες αιχμής στο Πεκίνο.

Ωστόσο η Κίνα δεν έχει ακόμη εξαλείψει τον κίνδυνο. Η Εθνική Επιτροπή (υπουργείο) Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 573 νέα κρούσματα, τα περισσότερα σε μία ημέρα από την αρχή της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος από τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονταν καθημερινά στις αρχές της επιδημίας.

Ο αριθμός των νεκρών εμφανίζεται επίσης μειωμένος: 35 αναφέρθηκαν σήμερα, από 47 το Σάββατο. Όλοι οι νεκροί, εκτός από έναν, ήταν στην επαρχία Χουμπέι, όπου φαίνεται να περιορίζεται η επιδημία. Άλλωστε και όσον αφορά τα νέα κρούσματα, όλα εκτός από τρία εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή.

Με τη σειρά τους όμως, άλλες χώρες μεταβάλλονται σε εστίες του Covid-19. Στην πρώτη γραμμή, η Νότια Κορέα, το Ιράν και η Ιταλία.

Σε πανικό τα Χρηματιστήρια

Η επιδημία εγείρει φόβους για οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα Χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης θα ανοίξουν πάλι αύριο, όμως εκείνα των χωρών του Κόλπου, που επαναλειτούργησαν σήμερα, κατέγραψαν μεγάλη πτώση, έως και 10% στο Κουβέιτ.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το Σάββατο τον πρώτο θάνατο στο έδαφός τους. Σήμερα ήταν η σειρά της Αυστραλίας να γνωστοποιήσει τον θάνατο ενός πρώην επιβάτη του Diamond Princess, του κρουαζιερόπλοιου που παρέμεινε επί εβδομάδες σε καραντίνα στην Ιαπωνία. Τα τελευταία 130 μέλη του πληρώματός του αποβιβάστηκαν σήμερα, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης «να μην υποκινούν τον πανικό».

Εκτός από τον πρώτο θάνατο, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 21 κρούσματα. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι 47 άνθρωποι που επαναπατρίστηκαν έχοντας ήδη προσβληθεί από τον κοροναϊό σε άλλες εστίες της επιδημίας. Ορισμένοι από τους ασθενείς που διαγνώστηκαν τις τελευταίες ημέρες όμως δεν είχαν καμία γνωστή επαφή με κάποια από τις εστίες αυτές, κάτι που ενδέχεται να σημαίνει ότι η επιδημία εξαπλώνεται στο αμερικανικό έδαφος.

Στη Γαλλία απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 5.000 ανθρώπων σε κλειστό χώρο, ματαιώθηκε η τελευταία ημέρα της Αγροτικής Έκθεσης στο Παρίσι και αναβλήθηκε ο ημιμαραθώνιος που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα. Μέτρα προστασίας λαμβάνονται και στα τεμένη. Οαριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού ανέρχεται πλέον σε 130 από 100 μία ημέρα πριν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχής Δημόσιας Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Τα κρούσματα κοροναϊού, στην Ιταλία, έχουν αγγίξει τα 1.694. Οι νεκροί είναι πλέον 34, ενώ 84 ασθενείς έχουν γίνει καλά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές. Από την αρχή της εξάπλωσης του ιού, στην Ιταλία, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για την ανίχνευσή του πάνω από είκοσι χιλιάδες άνθρωποι.Οι ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 639 και 140 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Έξω από δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν στηθεί εκτάκτως 283 κέντρα, στα οποία εξετάζονται πολίτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Στο μεταξύ, έκλεισαν στη Ρώμη οι πύλες της ιστορικής εκκλησίας San Luigi dei Francesi, ένας ιερέας της οποίας έχει βρεθεί θετικός στον ιό στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη εκκλησία ανήκει στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ιταλία.

Η ιταλική δικαιοσύνη, τέλος, άσκησε δίωξη κατά δεκαοκτώ κατοίκων της «κόκκινης ζώνης» κοντά στην πόλη Λόντι, οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την απομόνωση, την οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παροχή βοήθειας ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στους τομείς που πλήττονται από την επιδημία.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν από τον νέο κοροναϊό στη Γερμανία ανέρχεται πλέον σε 129, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Βάσει του τελευταίου απολογισμού που έδωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το επιδημιολογικό κέντρο αναφοράς στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα μισά και πλέον κρούσματα προέρχονται από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πλέον πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας όπου ένα ζευγάρι, που είχε προσβληθεί από τον Covid-19, πήρε μέρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο καρναβάλι, μια πολύ δημοφιλή ετήσια εκδήλωση.

Ο ιός καταγράφει κρούσματα στα 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, με τη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και τη Βρέμη να βρίσκονται μεταξύ των πόλεων που ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Ο διάσημος Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα, που διαμένει στη βόρεια Ισπανία, προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας, όπου μετέβη πρόσφατα.

Ο 70χρονος συγγραφέας εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την 25η Φεβρουαρίου, ενώ είχε ήδη επιστρέψει στις Αστούριες, διευκρίνισε η γενική διεύθυνση υγείας της Πορτογαλίας, που ενημερώθηκε από Ισπανούς αξιωματούχους, καθώς ο συγγραφέας είχε καταλύσει στη βόρεια Πορτογαλία το διάστημα 18ης-23ης Φεβρουαρίου όπου συμμετείχε σε ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ.

Η περιφερειακή κυβέρνηση των Αστουριών ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του Covid-19 σε έναν 70χρονο άνδρα, χωρίς να δώσει τα στοιχεία του.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Η σύζυγός του, μια γυναίκα 66 ετών που έχει επίσης εμφανίσει συμπτώματα, υποβάλλεται σε εξετάσεις» επισημαινόταν στην ανακοίνωση, όπου διευκρινιζόταν ότι το ζευγάρι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Αστουριών.

Σήμερα, η γενική διεύθυνση υγείας της Πορτογαλίας κάλεσε όλα τα πρόσωπα που ήρθαν «σε κοντινή επαφή» με τον Σεπούλβεδα, ο οποίος συμμετείχε στο φεστιβάλ "Correntes d'Escritas", που διοργανώθηκε κοντά στο Πόρτο, να το δηλώσουν στις αρχές.

Προς το παρόν, η Πορτογαλία δεν έχει καταγράψει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού, ενώ η Ισπανία καταμετρά έως αυτήν τη στιγμή 73 κρούσματα.

Οι υγειονομικές αρχές της Δομινικανής Δημοκρατίας ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, σε έναν Ιταλό τουρίστα που βρισκόταν σε επίσκεψη στη χώρα.

Ο ασθενής τέθηκε σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο κοντά στην πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ραφαέλ Σάντσες, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Άλλος ένας τουρίστας από τη Γαλλία παρακολουθείται στο νοσοκομείο εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για τον Covid-19.

Η Αρμενία και η Τσεχία επίσης,ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν κρούσματα στο έδαφός τους

Στη Νότια Κορέα, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο μετά την Κίνα, αναφέρθηκαν σήμερα άλλα 586 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 3.736. Δεκαοκτώ ασθενείς απεβίωσαν. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων πάντως παρουσιάζει κάμψη σε σύγκριση με εκείνον του Σαββάτου.

Στο Ιράν, επισήμως οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 54.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
ελλαδα, επτα, θεσσαλονικη, αθηνα, ΑΠΘ, εκπα, ΕΟΔΥ, england, συγκεκριμένο, κορεα, ιαπωνια, princess, σχολεια, νέα, ηπα, σημαίνει, γαλλια, luigi, dei, κοχ, καρναβαλι, κικιλιας, καρναβαλι 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, 25η μαρτιου, υπουργειο δικαιοσυνης, θεμα εκθεσης 2012, εκλογες ηπα, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, κρουσματα σημερα, οικονομικη κριση, πνευμονες, μια ημερα, χωρες, αυστραλια, βηχας, γερμανια, γυναικα, δουλεια, εθνικη, εκπα, ηπα, θεμα, ιατρικη, ιος, ιραν, ισπανια, ιταλια, κινα, περιοδικα, πιεση, ρωμη, τα νεα, υπουργειο οικονομικων, dei, αυξηση, αρθρα, αμβουργο, αξονικη, απε, αρμενια, εβδομαδες, βεστφαλια, βητα, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, γριπη, δευτερο, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δηλωσεις, διαρροια, δωσει, εδαφος, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, εκφραση, εμβολια, ενημερωση, εξετασεις, εξελιξη, ετη, ετων, ευθυνη, ιδια, εικοσι, ηλικια, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσιες, ιστορικο, κυβερνηση, κοπωση, κοχ, λοιμωξη, λογο, μηνες, νοσοκομεια, παρισι, πεκινο, πηγη, πορτογαλια, πυλες, πυρετος, ρηνανια, σαββατο, σεβασμος, συγκεκριμένο, σειρα, υπουργειο υγειας, τρια, τσεχια, συμπτωματα, υψηλη, φαρμακα, φεστιβαλ, φρανκφουρτη, φορα, χρονος, ωρες, αντρες, ανηκει, εφαρμογη, england, χωρα, ιατρικο, ιατρικα, υπουργειο, κλειστο, luigi, μελετη, μεθοδος, μια φορα, νεκροι, νοσοκομειο, πληροφοριες, princess, σημαίνει, σωστο, υγειας, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα