«Σοσιαλισμός» και βαρβαρότητα

Στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα υπέρ της σύνθεσης. «Σοσιαλισμός» και βαρβαρότητα λοιπόν, δύο σε ένα νοικοκυρεμένα.

Αν οι σφαλιάρες είναι της μόδας θα ακολουθήσει και το ΠΑΣΟΚ, που πάντοτε άκουγε το σφυγμό του λαού. Κι επειδή δεν βρίσκουν αντιπάλους, πλακώνονται μόνοι τους…

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ενίοτε και ως φάρσα. Ο νέος διχασμός του ΠΑΣΟΚ, είναι η σατιρική αναβίωση του πρώτου διχασμού

του εικοστού αιώνα. Έμεινε στην ιστορία ως «αστικός» διχασμός, ή ως διχασμός βενιζελικών-αντιβενιζελικών. Μια πολιτική αντιπαλότητα που έφθασε σε διώξεις, εξορίες, δολοφονίες.

Ο νέος διχασμός θα αφορά μόνο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και οι διώξεις τα όργανα του Κινήματος…

Τις «δολοφονίες» θα τις αναλάβουν μίσθαρνα trolls, που θα σπείρουν τον πανικό στα κοινωνικά δίκτυα, αποπροσανατολίζοντας τους αντιπάλους.

Οι εξορίες θα γίνονται αντικείμενο διαβούλευσης και θα αφορούν ξενοδοχεία με πισίνα και σπα…

Η σπίθα δυστυχώς ή ευτυχώς άναψε. Μετά την ευγενή καρεκλοπατινάδα, διανθισμένη με «κεντρώα» γρονθοκοπήματα, που διεξήχθη στην Ιπποκράτους, η σοσιαλδημοκρατία στη χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Το ΠΑΣΟΚ, κινητήριος πολιτική δύναμη στη Μεταπολίτευση, θα οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την κρίση, μέσα από την επίπονη διαδικασία του εσωκομματικού εμφυλίου.

Μετά από τις σημερινές εξελίξεις, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους «αριστίνδην συνέδρους», μετά από μία μικρή καθυστέρηση, η οποία όμως οφείλεται στη διασφάλιση της παρουσίας ονομάτων διεθνούς φήμης, όπως ο Μάικ Τάισον, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης… Η παπανδρεϊκή πτέρυγα δηλώνει πως δεν μασάει, πως οι αρχές της -των πεντάστερων ξενοδοχείων και της χλιδής- δεν της επιτρέπουν να ανεχθεί τη βία και νοθεία.

Ο ΓΑΠ πάει για ανένδοτο αγώνα. Μπορεί να πάει και για ανέκδοτο, αναλόγως των εξελίξεων.

Σκέπτεται να αφήσει για μετά το Συνέδριο, την εκδήλωση για το «ανάθεμα» στον Βενιζέλο…

Οι βενιζελικοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να αναγνώρισαν μέσα στη σύρραξη τον …Κουκουλόπουλο.

Προς το παρόν Βενιζελικοί- Αντιβενιζελικοί (ή οπαδοί της παλινόρθωσης της μοναρχίας ΓΑΠ) σημειώσατε Χ.

Όχι με την έννοια της ισοπαλίας, αλλά με την έννοια των όπλων που διασταυρώνονται.

Η Ιπποκράτους δεν θυμίζει πλέον μαυσωλείο, αλλά πεδίο μάχης. Δεν μυρίζει μούχλα, αλλά μεσόκοπη βαρβατίλα.

Μετά από όλα αυτά το συνέδριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αποκλείεται να είναι σούπα. Θα πέσουν κορμιά. Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Υπέρ οργάνων και συνέδρων…

Η βία είναι η μαμή της ιστορίας. Και με το φόβο να μείνει άνεργη, δουλεύει με «μπλοκάκι» στο ΠΑΣΟΚ.

Φήμες θέλουν 44 σύνεδροι να έχουν καταθέσει πρόταση, οι αψιμαχίες να διεξαχθούν με τους κανόνες της ελευθέρας και της ελληνορωμαϊκής πάλης, προκειμένου να πεισθεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, για την εμπορικότητα του αθλήματος.

Εμείς παρόλα αυτά, οφείλουμε να καταδικάσουμε τη βία, από όποια πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ κι αν προέρχεται…

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα