Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη μόνο με ανταγωνιστική οικονομία

«Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη μόνο αν διαθέτει ανταγωνιστική οικονομία», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, είπε πως η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη μόνο εάν δημιουργήσει μια πλήρως ανταγωνιστική οικονομία,

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ότι χρειάζεται χρόνο για αυτό, ο οποίος θα δοθεί. «Αν, όμως, ο χρόνος δεν χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, επειδή αυτό είναι άβολο, τότε αυτό είναι ο λάθος δρόμος», σημείωσε.

Επισήμανε ακόμα πως το αίτημα για να «πέσει» περισσότερο χρήμα στην Ευρώπη είναι «το λάθος μήνυμα».

«Ενοχλήθηκα που ο Γκάμπριελ, ευρισκόμενος στην Ελλάδα, έδωσε στους Έλληνες ένα μήνυμα που δεν τους βοηθά, αλλά μάλλον τους δυσκολεύει περισσότερο να λάβουν τις σωστές αποφάσεις», σημείωσε.

Λέγοντας ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην ΕΕ, δεν θα λυθεί το πρόβλημα και θα δοθεί λάθος κίνητρο στις χώρες, είπε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, δεν είναι τα χρήματα, αλλά μάλλον η σωστή χρήση τους.

Ο ίδιος ανέφερε πως εκτίμησή του είναι ότι η απόφαση για το Brexit ήταν λάθος, αλλά «πρέπει να τη σεβαστούμε» και ότι «προσπαθούμε τα μειονεκτήματα για τη Βρετανία να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα».

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα